Υπέροχο χοιρινό ρόστο! Αν είστε μακαρονάς και θέλετε ένα νόστιμο κοκκινιστό κρέας αυτό το φαγητό που θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας. Μια υπέροχη μακαρονάδα με χοιρινό ρόστο που σίγουρα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι το ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι, για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν μαζί με όλα τ’ άλλα!
- χοιρινο 1 κιλό μπούτι κομμένο κυβάκια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο Κατά βούληση
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- δενδρολίβανο 1 κ.σ.
- θυμάρι 1 κ.σ.
- δάφνη 2 φύλλα
- πελτές ντομάτας 1 κ.σ.
- κρασι 100 γρ. κόκκινο
- ντοματα 200 γρ. τριμμένη
- ζωμό 1 λίτρο λαχανικών
- μακαρονια 1 πακέτο
- κεφαλοτύρι Κατά βούληση
Υλικά
Δείτε ακόμα Σπέσιαλ μακαρονάδα φούρνου- Συνταγή πιτσαρίας
Κι όταν λήξει η καραντίνα, μπορείτε να το φτιάξετε για τους φίλους και για τους συγγενείς σας. Το κεφαλοτύρι που θα γαρνίρετε την μακαρονάδα σας έρχεται να απογειώσει ακόμη περισσότερο την γεύση. Αυτή η μακαρονάδα είναι η πιο νόστιμη μακαρονάδα με χοιρινό ρόστο. Διαβάστε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο το σκόρδο. Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί. Στην συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες το δενδρολίβανο, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει 1μιση με 2 ώρες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει σχεδόν δέσει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που τα έχουμε βράσει δύο λεπτά λιγότερο από τα λεπτά που αναφέρονται στην συσκευασία. Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vasia Zaglara
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr