Συνταγή για ζαμπονοτυρόψωμο. Αφράτο ζαμπονοτυρόψωμο για το σχολείο ή την παραλία που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
- Γάλα φρέσκο 150 ml χλιαρό
- νερό 150 ml χλιαρό
- σπορέλαιο 150 ml
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 570 γραμμάρια
Υλικά
Ένα αφράτο και πεντανόστιμο ζαμπονοτυρόψωμο θα μοιραστούμε μαζί σας με τριμμένο ρεγκάτο, τριμμένη γκούντα, τριμμένη μοτσαρέλα και ζαμπόν. Είναι ένα εξαιρετικό ζαμπονοτυρόψωμο που αν θέλετε να το κάνετε ακόμη πιο υγιεινό, μπορείτε αντί για ζαμπόν να βάλετε γαλοπούλα.
Είναι μία φανταστική ιδέα για κολατσιό στο σχολείο, την παραλία ή ακόμη και για να πάρετε μαζί στο ταξίδι διακοπών σας. Αυτό το ζαμπονοτυρόψωμο είναι τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα ενώ ο συνδυασμός των συγκεκριμένων κίτρινων τυριών είναι το κάτι άλλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ζαμπονοτυρόψωμο:
Εκτέλεση για το ζαμπονοτυρόψωμο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φρέσκο γάλα, το νερό, την ξερή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε.
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη μας στα δύο και ανοίγουμε το κάθε κομμάτια σε φύλλο, με τον πλάστη. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί 30-32 εκατοστών και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο ρεγκάτο, την τριμμένη μοτσαρέλα και την τριμμένη γκούντα.
Δείτε ακόμα Σουσαμένια Ελαιοψωμάκια
Στο τέλος προσθέτουμε τις φέτες ζαμπόν που τις έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Πάνω από την γέμιση στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και σπορέλαιο. Χαράζουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρει χρώμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσανθη Μιχου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr