Η καλύτερη συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο, με πηχτή σάλτσα. Τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι μία ελληνική παραδοσιακή συνταγή για σούπα. Τα γιουβαρλάκια είναι μπαλάκια από κιμά μέσα σε μια υπέροχη σούπα με αυγολέμονο. Ρυζάκι, μάραθος, μαϊντανός, ελαιόλαδο, μπαχαρικά και ένα αξεπέραστο αυγολέμονο με αυγά και φρέσκο χυμό λεμονιού.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό από σπάλα
- κρεμμυδι 2 ξερά ψιλοκομμένα
- ντοματα 1 μικρή τριμμένη στον τρίφτη
- ρυζι 100 γρ Καρολίνα αγυαλιστο και πλυμένο
- μαιντανος Κατά βούληση
- μάραθος Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο Κατά βούληση
Υλικά
Αυτά τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι η καλύτερη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις. Είναι μία πολύ θρεπτική λύση για σούπα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Είναι μία από τις σούπες, που τα παιδιά λατρεύουν. Ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι πολύ θρεπτικός και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά είναι σίγουρα πολύ θρεπτική λύση για μεσημεριανό για τα παιδιά μας.
Δείτε ακόμα Σούπα Κοτόπουλο με Gnocchi
Η σούπα γιουβαρλάκια με αυγολέμονο είναι μία πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη βιταμίνες. Ζεστή ζεστή για τις κρύες μέρες του Χειμώνα και σκέτο βάλσαμο για τον οργανισμό μας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε στην κατσαρόλα το λάχανο, τα καρότο, το ξερό κρεμμύδι, το σέλινο και τους κόκκους του μπαχαριού. Βάζουμε και νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 με 6 λεπτάκια. Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον μάραθο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, τόσο που να καλύπτει τα γιουβαρλάκια μας και ακόμη πιο πάνω. Συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μία ώρα. Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσει επιπλέον νερό.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο
Στην αρχή χτυπάμε τα ασπράδια για να αφρατέψουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τους κρόκους μαζί με τον χυμό από τα λεμόνια. Παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με αυγά μας. Όταν έχουν ζεσταθεί αρκετά, το γυρίζουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
Το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και το αποσύρουμε από την φωτιά. Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!
Tips για γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Μπορούμε να βάλουμε παραπάνω ή και καθόλου λάχανο στον πάτο της κατσαρόλας.
Η συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο με πηχτή σάλτσα ,είναι της φίλης μας Litsa Kokkoni
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα