Η καλύτερη συνταγή για κοντοσούβλι κοτόπουλο! Μπορούμε να απολαύσουμε αυτό το ζουμερό κοντοσούβλι κοτόπουλο με κρεμμύδια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο.
- κοτόπουλο 1 - 2 κιλά σε μπουκιές
- μείγμα μπαχαρικών Αρκετά για κοτόπουλο
- πιπεριά Λίγες πράσινες
- πιπεριά Λίγες κόκκινες
- κρεμμυδι Λίγα κομμένα σε ροδέλες
Υλικά
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1-2 πορτοκάλια
- μουσταρδα Αρκετή
- μπαλσάμικο Λίγο
- ελαιολαδο Λίγο
Για την μαρινάδα
Είναι ένα πανεύκολο και πολύ οικονομικό κοντοσούβλι κοτόπουλο, που μπορείτε να ψήσετε στα κάρβουνα για να γιορτάσουμε και φέτος την Τσικνοπέμπτη, ακόμη κι αν η φετινή Τσικνοπέμπτη θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες.
Δείτε παρακάτω Συνταγή για κοντοσούβλι χοιρινό φούρνου πεντανόστιμο
Αξίζει να το δοκιμάσετε αφού αυτό το κοντοσούβλι κοτόπουλο που είναι γεμάτο μυρωδιές και νοστιμιά. Μαρινάρεται με μία μαρινάδα με χυμό πορτοκαλιού, μπαχαρικά για το κοτόπουλο, μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για κοντοσούβλι κοτόπουλο:
Εκτέλεση για το κοντοσούβλι κοτόπουλο
Αρχικά ζητάμε από τον χασάπη μας, να μας δώσει μπουκιές κοτόπουλο. Αγοράζουμε την ποσότητα που θα φτάσει για την δική μας οικογένεια. Αφού πάρουμε το κοτόπουλο ξεκινάμε την μαρινάδα του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την μουστάρδα, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία πάστα.
Στην συνέχεια παίρνουμε το κοτόπουλο και με τα χέρια ή με ένα κουτάλι πανάρουμε με την πάστα μας το κρέας. Θέλουμε η μαρινάδα να πάει παντού, οπότε μη φοβηθείτε να βάλετε και λίγο…χέρι. Αφού πανάρουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε στο κρέας το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. Βάζουμε το κρέας στην άκρη.
Στην συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές. Σε ροδέλες κόβουμε επίσης και τα κρεμμύδια. Παίρνουμε βέργες για το κοντοσούβλι και βάζουμε ένα κομμάτι κρέας, μία πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι κρεμμύδι και συνεχίζουμε εναλλάξ. Έπειτα τα ψήνουμε στα κάρβουνα και απολαμβάνουμε.
Tips για το κοντοσούβλι κοτόπουλο
Οι δοσολογίες είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο χυμό πορτοκαλιού, ανάλογα την ποσότητα του κρέατος. Μπορείτε να αφαιρέσετε το κρεμμύδι και να το απολαύσετε μόνο με πιπεριές.
Τρώγεται και σαν σουβλάκι με ξυλάκι αντί για βέργα. Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε το κρέας και τα λαχανικά στην βέργα σύμφωνα με την δική σας προτίμηση.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αγλαια Πολυχρονιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15