Συνταγή για κρεατόπιτα ή κιμαδόπιτα . Αυτή η κρεατότουρτα με ψωμένια ζύμη μας ενθουσίασε. Μία αφράτη ζύμη με σουσάμι και γέμιση με κιμά ή κρέας της αρεσκείας μας. Είναι πραγματικά μία εντυπωσιακή συνταγή για κρεατόπιτα ή κιμαδόπιτα. Είναι υπέροχη και τα παιδιά θα την λατρέψουν.
- κρεμμυδι 4-5 μεγάλα κομμένα σε ψιλές φέτες
- κιμάς μοσχαρίσιος 500γρ
- ζαχαρη 30γρ
- αλατι Λίγο
- πιπέρι Λίγο
- μοσχοκάρυδο Προαιρετικά λίγο
- πελτές ντομάτας 2 κ.σ
- ελαιολαδο ½ ποτήρι του κρασιού
Υλικά
Δείτε παρακάτω Συνταγή για ανατολίτικα τυροπιτάκια
Ιδανική για μεσημεριανό ή κολατσιό ενώ μπορείτε να την απολαύσετε και για να συνοδεύσετε το τραπέζι σας. Όταν ανοίξει η καραντίνα μπορείτε να φτιάξετε αυτή την υπέροχη πίτα για τον μπουφέ σας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την γέμιση για κρεατόπιτα ή κιμαδόπιτα
Βάζουμε στην αρχή τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Ρίχνουμε το λάδι και την ζάχαρη. Σοτάρουμε για άλλα τρία λεπτά και ρίχνουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά από 4-5 λεπτά ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την σάλτσα.
Επίσης προσθέτουμε την κουταλιά ζάχαρης που έχει περισσέψει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Εκτέλεση για την ζύμη για κρεατόπιτα ή κιμαδόπιτα
Βάζουμε στον κάδο την μαγιά, την ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω το αλεύρι. Περιμένουμε μέχρι η μαγιά να ανέβει πάνω από το αλεύρι και στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και τα αυγά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο και αφού το ρίξουμε όλο χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Αφήνουμε την ζύμη για 45 λεπτά να ξεκουραστεί και στην συνέχεια αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο. Απλώνουμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο το ζυμάρι σε παραλληλόγραμμο σχήμα και γεμίζουμε με την γέμιση και το τυρί. Τα βάζουμε σε ταψί καλά βουτυρωμένο ή σε μία ταρτιέρα άνω των 30 εκτ.
Αφήνουμε για άλλα 25 λεπτά να ξεκουραστεί και στην συνέχεια αλείφουμε την πίτα με αυγό που έχουμε χτυπήσει με λίγο γάλα. Τα αλείφουμε και προσθέτουμε το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, στις αντιστάσεις, στους 170-180 βαθμούς Κελσίου, χαμηλά στο ταψί μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση αναλυτικά:
Συμβουλές για κρεατόπιτα ή κιμαδόπιτα με ψωμένια ζύμη
Αυτή τη γέμιση μπορούμε να την κάνουμε και με σφολιάτα. Μπορούμε να βάλουμε 2 φακελάκια ξερή μαγιά. Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη.
Η συνταγή είναι του φίλου μας George Zolis
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr