Συνταγή για ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο. Αναμφίβολα μία από τις πιο θρεπτικές σούπες για τα παιδιά μας είναι η ψαρόσουπα. Είναι χυλωμένη και έχει και ντομάτα. Το ψάρι είναι ένα φαγητό που τα παιδιά πολλές φορές δυσκολεύονται να το φάνε. Μέσα από αυτή την συνταγή για μυρωδάτη ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο όμως, δε θα μπορέσουν να του αντισταθούν.
Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε την πιο νόστιμη ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο. Αυτή η ψαρόσουπα φτιάχτηκε με κοκκινόψαρα, καρότο, πατατούλα, σέλινο, ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Είναι μία πολύ υγιεινή σούπα που τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν πέσει θα είναι ένα μοναδικό μεσημεριανό που θα συντροφεύσουν τις κρύες μέρες του Χειμώνα.
Δείτε ακόμα Γιουβαρλάκια αυγολέμονο: Η καλύτερη συνταγή
Επίσης είναι πηγή βιταμινών και όπως όλες οι σούπες, αποτελεί κι αυτή βάλσαμο για το στομάχι μας. Μία ψαρόσουπα που μπορούμε να την φάμε και όταν είμαστε λίγο άρρωστοι. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο
Στην αρχή παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τα ψάρια μας, τα οποία τα έχουμε καθαρίσει και είναι έτοιμα για να τα βράσουμε. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ένα λίτρο νερό και βράζουμε τα ψάρια μας για 20 λεπτά. Το νερό της κατσαρόλας πρέπει να είναι τόσο, ώστε να καλυφθούν τα ψάρια μας.
Αφού βράσουν τα ψάρια μας, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα σιγά σιγά για να μην μας διαλυθούν. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα για να μπορέσουμε να τα καθαρίσουμε. Δεν πετάμε το νερό από τα ψάρια. Το βάζουμε στην άκρη γιατί θα το χρειαστούμε για την σούπα μας.
Κρατάμε μία πατάτα ολόκληρη και απλά την ξεφλουδίζουμε. Τις υπόλοιπες πατάτες τις κόβουμε σε κύβους. Από τα καρότα μας, κρατάμε ένα καρότο κομμένο στην μέση για το μούλτι και τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε κύβους. Στο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και περίπου το μισό από το σέλινο. Τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να ψιλοκοπηθούν και όχι να λιώσουν.
Στη συνέχεια παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε μέσα το λάδι και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Περιμένουμε να κάψει το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα και το σέλινο και τα τσιγαρίζουμε.
Μόλις τσιγαριστούν, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες σε κύβους και την ολόκληρη πατάτα την κόβουμε στην μέση και την προσθέτουμε και αυτήν. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε κύβους. Ανακατεύουμε συνέχεια για να τσιγαριστούν καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα την οποία την έχουμε κόψει σε μεγάλα κυβάκια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε ένα σουρωτήρι στην κατσαρόλα και μία σίτα έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δε θα περάσει κάποιο λέπι ή κάποιο κόκαλο στην σούπα μας.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το ζουμί του ψαριού.
Σηκώνουμε την σίτα και ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Επίσης βάζουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε την φωτιά από δυνατή σε μέτρια. Βράζουμε για 25 λεπτά με μισή ώρα για να γίνουν οι πατάτες και να χυλώσει η σούπα.
Όσο γίνεται η σούπα εμείς καθαρίζουμε το ψάρι μας. Αφού η σούπα μας είναι έτοιμη, αφαιρούμε την πατάτα που την είχαμε κόψει στην μέση για να βοηθήσουμε την σούπα μας να χυλώσει και την βάζουμε στο μούλτι. Στο μούλτι βάζουμε και λίγο ζουμί από την σούπα και χτυπάμε το μείγμα μας στο μούλτι μέχρι να λιώσει και το προσθέτουμε στην σούπα μας.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγη ώρα και η σούπα μας είναι έτοιμη! Το ψάρι το έχουμε καθαρισμένο σε ξεχωριστή πιατέλα. Όταν σερβίρουμε βάζουμε την σούπα μας στο πιάτο και βάζουμε κομμάτι ψαριού πάνω από την σούπα, όπως θα δούμε και στο βίντεο, στο τέλος της συνταγής.
Tips για ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο
Αν θέλουμε μπορούμε να μην προσθέσουμε τον κύβο λαχανικών.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σωτηρια Αμοργιανιωτη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr