Συνταγή για σπετσοφάι με λουκάνικο και πιπεριές. Κοκκινιστά χωριάτικα λουκάνικα για μεζεδάκι ή για μεσημεριανό. Μπορείτε να συνοδεύσετε με αυτό τηγανιτές πατάτες ή μακαρόνια και χρειάζονται μόνο 5 ευρώ. Από τον Γιώργο Ζώλη.
- λουκάνικο 500 γραμμάρια χωριάτικο
- πιπεριά 3 χρωματιστές
- πιπεριά 2 κόκκινες γλυκές
- κρεμμυδι 2 μεγάλα
- ελαιολαδο 70-100 ml
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
- πελτές ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 150 ml
- νερό 1 ποτήρι
- μαιντανος ½ ματσάκι
Υλικά
- φέτα Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται.
Αν έχετε μείνει μόνο με 5 ευρώ δε θα πεινάσετε. Μπορείτε να πάρετε λίγο χωριάτικο λουκάνικο και να φτιάξετε ένα υπέροχο και πικάντικο σπετσοφάι! Υπέροχο, με δεμένη κόκκινη σάλτσα και πιπεριές, για να το απολαύσετε σκέτο ή με μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπετσοφάι με λουκάνικο και πιπεριές:
Recipe ingredients
500g country sausage
3 colored peppers
2 sweet red peppers
2 large onions
70-100g olive oil
1 tsp smoked paprika
1 tsp Salt
Pepper
2 tbsp tomato paste
150g of tomato juice
1 glass of water
½ bunch of parsley
(Optionally, you can extinguish it with ouzo or wine and add hot pepper)
Sliced feta cheese for sprinkling
You can accompany it with spaghetti, potatoes or even plain as a first course
Εκτέλεση για το σπετσοφάι με λουκάνικο και πιπεριές
Αρχικά κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανάβουμε τη φωτιά. Τηγανίζουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα τα λουκάνικα.
Έπειτα βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις χρωματιστές και τις κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες ή κύβους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και πάλι τα λουκάνικα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σπετσοφάι φούρνου από τη Γωγω Σαμιου
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την πάπρικα, το πιπέρι, το αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε 1 ποτήρι του νερού καυτό νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ψήνουμε με σκεπασμένο το τηγάνι με καπάκι, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.
Tips για το σπετσοφάι με λουκάνικο και πιπεριές
Προαιρετικά μπορείτε να το σβήσετε με ούζο η με κρασί και να βάλετε καυτερή πιπεριά.
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=aaOLM5zA6bk
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή