Close
Tέλεια cookie cupcakes.Αφράτα και νόστιμα.
Cupcakes. Αυτά τα μικρά όμορφα κεκάκια που μας έχουν ξετρελάνει και
τα βλέπουμε παντού, όλο και περισσότερο. Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ,
συνδυάζοντας γεύση και εμφάνιση που εντυπωσιάζει.


 


Τα oreo cookie cupcakes εκτός από χαριτωμένα, είναι πολύ αφράτα και γευστικά.


Το σοκολατένιο κέικ με ελαφρώς πικρή γεύση εξισορροπείται απόλυτα από την γλυκιά μπισκοτόκρεμα.


Μπορείτε να βρείτε καλύτερη γεύση για cupcakes;


 


Ας ψήσουμε λοιπόν…
 
Υλικά (για 18 cupcakes)
 
Για το κέικ
 
220 γρ. νερό
50 γρ. κακάο
100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
270 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
175 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. baking powder
 
Για το cream cheese frosting
 
200 γρ. cream cheese
200 γρ. βούτυρο
350 γρ. ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με 1 κ.σ. corn flour
εσάνς βανίλιας

10 μπισκότα oreo 
Tέλεια cookie cupcakes.Αφράτα και νόστιμα.

Εκτέλεση
 
Ξεκινάμε με το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα τη
μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και
χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
 
Ανακατεύουμε πολύ καλά το κακάο με το νερό και το προσθέτουμε στο μίγμα.
 
Ανακατεύουμε με το σύρμα.
 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το ρίχνουμε μονομιάς
στο μίγμα. Χτυπάμε με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί.
 
Σε ειδικό ταψί για cupcakes βάζουμε καραμελόχαρτα και γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4.
 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά.
Τα cupcakes φουσκώνουν και σφίγγουν.
 
Για να δούμε αν είναι έτοιμα βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Για το frosting χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη και το corn flour να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την κρέμα τυρί σε δύο δόσεις και χτυπάμε ελαφρά.

Σπάμε τα oreo σε πολύ μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να
γίνουν σκόνη. Τη ρίχνουμε στο μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια και
ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.

Διακοσμούμε με το μείγμα τα cupcakes με τη βοήθεια κορνέ ή απλά απλώνουμε από πάνω με τη σπάτουλα.
 
 
Λίγα μυστικά…
 
Στο μίγμα του κέικ αφού προσθέσουμε το αλεύρι, θέλει ελάχιστο χτύπημα ίσα ίσα να ενσωματωθεί.
Το κέικ αυτό είναι σχετικά υγρό γι’αυτό θέλει προσοχή στο ψήσιμο, μην καεί.
 
Cream chease frosting: Καλό θα ήταν το cream cheese να είναι
σχετικά κρύο και full fat, για να μην βγεί το μίγμα νερουλό και δεν
στέκεται.
Δεν πρέπει να χτυπήσουμε υπερβολικά το βούτυρο, γιατί μετά θα αρχίσει να μαλακώνει πολύ.
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο βούτυρο, μπορούμε, απλά
πρέπει να χτυπηθεί πρώτα αυτό με την ζάχαρη κι έπειτα να προστεθεί η
κρέμα τυρί, γιατί πάλι θα βγει νερουλό.
Μπορούμε επίσης να αφήσουμε το frosting στο ψυγείο να σφίξει, αν δεν στέκεται εύκολα.
To corn flour το χρησιμοποιούμε για να σφίξει η κρέμα και να στέκεται όμορφα.