Συνταγή για νηστίσιμα δίχρωμα cookies χωρίς γάλα και αυγά για τη Μεγάλη Εβδομάδα που τρώγονται είτε σκέτα είτε γεμισμένα με σοκολάτα ή μερέντα από τη φίλη μας Theni Sotiropoulou.
- μαργαρίνη 250 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 150 γραμμάρια
- άνθος αραβοσίτου 1 φάκελο (40 γραμμάρια) με γεύση πορτοκάλι
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 350 γραμμάρια
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 3
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- αλατι 1 τσιμπιά
Υλικά
Νηστίσιμα μπισκότα Πάστα Φλώρα
Μπορεί η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι η πιο αυστηρή περίοδος νηστείας αλλά πλέον υπάρχουν συνταγές που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να μη πεινάσουμε αλλά να νιώσουμε ότι δε στερούμαστε τίποτα. Όπως αυτά τα λαχταριστά cookies που είναι σκέτος αφρός και μπορείτε να τα απολαύσετε είτε σκέτα είτε με μερέντα ή σοκολάτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα cookies της Μεγάλης Εβδομάδας:
Νηστίσιμα δίχρωμα σαλιγκαρενια κούκις😀 γεμιστά ή μη με σοκολάτα ή Μερέντα
.Ξετρελαινουν μικρούς μεγάλους
Εκτέλεση για τα cookies της Μεγάλης Εβδομάδας
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε την μαργαρίνη μαλακή αλλά όχι λιωμένη και την ζάχαρη άχνη. Ξεκινάμε να χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τον φάκελο με την σκόνη του ανθού αραβοσίτου με γεύση πορτοκάλι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Επίσης προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να πλάθεται.
Έπειτα τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Στο δεύτερο μέρος ζύμης προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το κακάο στη ζύμη. Χωρίζουμε τη λευκή και τη σοκολατένια ζύμη σε ισάριθμα μπαλάκια σε μέγεθος μεγαλύτερο από 1 φουντούκι.
Νηστίσιμα μπισκότα κανέλας με επικάλυψη κανελοζάχαρης
Τότε παίρνουμε ένα λευκό μπαλάκι και το κολλάμε δίπλα από ένα σοκολατένιο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να σχηματίσουμε ένα μικρό στεφανάκι από μπαλάκια.
Σε αυτή τη φάση, είτε τοποθετούμε στο κέντρο του στεφανιού από ένα κομματάκι σοκολάτας ή 1 κουταλάκι του γλυκού παγωμένη από την κατάψυξη μερέντα και πλάθουμε μέχρι να κλείσει το cookie, είτε πλάθουμε μέχρι να κλείσει το cookie χωρίς τη γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Τοποθετούμε τα cookies σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 τέταρτο, έτσι ώστε να μας βγουν αφράτα και όταν κρυώσουν να γίνουν πιο τραγανά.
Tips για τα cookies της Μεγάλης Εβδομάδας
Βγαίνουν περίπου 35 μπισκότα, ανάλογα το μέγεθος. Το ανθός αραβοσίτου το βάλαμε για να γίνουν τα μπισκότα τραγανά και πιο νόστιμα, αφού δεν έχουν αυγά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος