Συνταγή για λαζάνια με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ από τη Γκόλφω Νικολού για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας αλλά και για το Κυριακάτικο τραπέζι.
- λαζανια 1 συσκευασία
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 750 ml
- σιμιγδαλι 4 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- αυγα 2
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- μιξ τυριών 2 κουταλιές της σούπας
Για τη μπεσαμέλ
Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαζάνια
Τα λαζάνια της Γκόλφως είναι σκέτο λουκούμι. Εκτός από το ότι κάθε συνταγή της είναι εγγύηση, τα δοκιμάσαμε προτού τα μοιραστούμε μαζί σας και πραγματικά δεν τα αλλάζουμε με καμία άλλη συνταγή για λαζάνια. Με αφράτη μπεσαμέλ και κιμά, ένα πανεύκολο φαγάκι που θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα λαζάνια της Γκόλφως:
Εκτέλεση για τον κιμά στα λαζάνια της Γκόλφως
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και αφού κάψει το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι ο κιμάς από ροζ να γίνει γκρι.
Στη συνέχεια σβήνουμε με τη τριμμένη ντομάτα και το νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κανέλα και βράζουμε μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα. Οπωσδήποτε πρέπει ο κιμάς να έχει νερό και να μη μείνει μόνο με το λάδι του όπως συνήθως.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στα λαζάνια της Γκόλφως
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα κρύο, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αλλά όχι να γίνει τόσο σφιχτή όσο μία συνηθισμένη μπεσαμέλ. Θέλουμε να μοιάζει με πουρές. Αφού πήξει προσθέτουμε και το μιξ τυριών και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για τα λαζάνια της Γκόλφως
Παίρνουμε ένα ταψί της αρεσκείας μας και στρώνουμε στον πάτο του 2-3 κουτάλες του φαγητού από τον ζωμό του κιμά, έτσι ώστε να μην μας κολλήσει το φαγητό. Από πάνω απλώνουμε την πρώτη στρώση με λαζάνια. Πάνω από τα λαζάνια βάζουμε μία στρώση κιμά, παντού. Από πάνω βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας μιξ τυριών.
Πάνω από το μιξ τυριών βάζουμε άλλη μία στρώση λαζάνια. Πάνω από τα λαζάνια βάζουμε άλλη μία στρώση κιμά και προσθέτουμε άλλες 1-2 κουταλιές της σούπας μιξ τυριών.
Σουφλέ με κοτόπουλο και λαζάνια σκέτη κόλαση
Τελειώνουμε με την τρίτη και τελευταία στρώση με λαζάνια, τον κιμά και μιξ τυριών και βάζουμε το ταψί στην άκρη. Περιχύνουμε τα λαζάνια με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με επιπλέον μιξ τυριών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο, πάνω κάτω, μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Την φωτογραφία την είδαμε από τη φίλη μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια