Το Πάσχα είναι μια ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα με τα παιδιά και να ζυμώσουμε μαζί κουλουράκια. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει!
- αλευρι ½ κιλό και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1 ½ κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- μοσχοκάρυδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1/2 φλ.
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- σοδα 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ανθρακική (υγρή)
- κονιάκ 1 κουταλιά της σούπας
- πορτοκαλι 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό
- πορτοκαλι λίγο ξύσμα
- σουσαμι για το πασπάλισμα
Υλικά
Αλλωστε Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται. Ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης μας δίνει την πιο νόστιμη συνταγή για νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια.
Είναι με λάδι και κανέλα και εκτός από μυρωδάτα είναι και λαχταριστά.
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάτε 1’-2’ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, την ανθρακική σόδα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι.
Δείτε ακόμη Κλασικά κουλουράκια πασχαλινά με όλα τα μυστικά
Ανακατεύετε το μείγμα στην αρχή με ένα κουτάλι. Κατόπιν ζυμώνετε προσθέτοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί για να αποκτήσετε μια ζύμη μάλλον σφιχτή και εύπλαστη.
Πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια πάχους μικρού δαχτύλου και φτιάχνετε κουλουράκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 175 ο C για 16’ περίπου.
Τη συνταγή πήραμε από το σαίτ του Βασίλη Καλλίδη www.gourmed.gr
Πηγή: bovary.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη