Τα νηστισιμά τσουρέκια της Sofia Kara που κάναν θραύση
- νερό 1 φλιτζάνι χλιαρό
- ξερή μαγιά 3 φακελάκια
- ζαχαρη 1 κουτ. σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουτ. σούπας
- ελαιολαδο 140 γρ.
- πορτοκαλι ½ λίτρο φρέσκο χυμό
- πορτοκαλι Ξύσμα από 2
- ζαχαρη 180 γρ.
- βανίλια 2
- μαχλέπι 2 κουτ. γλυκού σε σκονη
- αλατι ½ κ.γ.
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλό
- φιλέ αμυγδάλου για τη διακόσμηση
Υλικά
ΠΡΟΖΥΜΙ
Σε μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και 4 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε το χυλό. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μαχλέπι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το προζύμι και ανακατεύουμε καλά κι αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι πλάθοντας ταυτόχρονα με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο και να πάρουμε μια ευπλαστη ζύμη.
Τη λαδώνουμε ελαφρώς και τη βάζουμε μέσα σ’ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.Μόλις διπλασιαστει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και την πλάθουμε ο,τι σχήματα θελουμε . Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψια με λαδοκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β . Ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά. . Μπορούμε επίσης να τα διακοσμήσουμε με φιλέ αμυγδάλου σουσαμι , ο,τι εχουμε!
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15