Τα νηστισιμά τσουρέκια της Sofia Kara που κάναν θραύση
- νερό 1 φλιτζάνι χλιαρό
- ξερή μαγιά 3 φακελάκια
- ζαχαρη 1 κουτ. σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουτ. σούπας
- ελαιολαδο 140 γρ.
- πορτοκαλι ½ λίτρο φρέσκο χυμό
- πορτοκαλι Ξύσμα από 2
- ζαχαρη 180 γρ.
- βανίλια 2
- μαχλέπι 2 κουτ. γλυκού σε σκονη
- αλατι ½ κ.γ.
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλό
- φιλέ αμυγδάλου για τη διακόσμηση
Υλικά
ΠΡΟΖΥΜΙ
Σε μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και 4 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε το χυλό. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μαχλέπι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το προζύμι και ανακατεύουμε καλά κι αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι πλάθοντας ταυτόχρονα με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο και να πάρουμε μια ευπλαστη ζύμη.
Τη λαδώνουμε ελαφρώς και τη βάζουμε μέσα σ’ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.Μόλις διπλασιαστει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και την πλάθουμε ο,τι σχήματα θελουμε . Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψια με λαδοκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β . Ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά. . Μπορούμε επίσης να τα διακοσμήσουμε με φιλέ αμυγδάλου σουσαμι , ο,τι εχουμε!
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Έσπασε το νύχι: Nail Artists σας δείχνουν πως να το διορθώσετε στο σπίτι χωρίς την βοήθεια ειδικού
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο