Close
Τα Πασχαλινά κουλουράκια της Λένας

Αυτή η συνταγή είναι αντιγραφή από το τεφτέρι της μαμάς! Τα Πασχαλινά κουλουράκια γίνονται  αφρατα και πεντανοστιμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μεχρι να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σιγά σιγα, και χτυπάμε μέχρι να λιώσει  η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τις βανίλιες , το ξύσμα και τη διαλυμένη αμμωνία σε μια κουτάλια γάλα και χτυπάμε για λίγο

Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά .και ξεκινάμε να πλάθουμε κουλουράκια

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί  χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και αλλειφουμε τα κουλουράκια με ένα πινέλο. Ψήνουμε  στους 180 για  περίπου 20 λεπτά.

Η συνταγή βγάζει περίπου 50 κουλουράκια

Δείτε ακόμη Συνταγη για νόστιμα και αρωματικά Πασχαλινά κουλουράκια της Βεφας Αλεξιαδου

Τα Πασχαλινά κουλουράκια της Λένας

 

Τα Πασχαλινά κουλουράκια της Λένας