Το Πάσχα πλησιάζει και η Γωγώ Σαμίου ετοιμάζει για εμάς αφράτα, παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια με τα δικά της μυστικά για σίγουρη επιτυχία. Δοκιμάστε τα!
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια αιγοπρόβειο λιωμένο
- ζαχαρη 2 κούπες του νες
- αυγα 4
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 κούπα του νες
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαστιχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κούπες (ίσως και λίγο παραπάνω) μαλακό
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Το Πάσχα το λατρεύουμε, γιατί όλο το σπίτι μυρίζει κουλουράκια και τσουρέκια. Σήμερα λοιπόν, η Γωγώ Σαμίου θα μας δείξει την δική της συνταγή για παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια με όλα τα μυστικά τους και με τα πιο αγνά και οικονομικά υλικά.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς
Μπορεί να υπάρχουν πολλά Πασχαλινά κουλουράκια να επιλέξεις, πιο “μοντέρνα” και με νέες τεχνικές, όμως σαν την ελληνική παράδοση δεν έχει και αυτά τα μοσχομυριστά και αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια της Γωγώς Σαμίου, το αποδεικνύουν. Με σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια:
Εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια
Στο μίξερ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά, τα υλικά μας. Προσθέτουμε τον φυσικό χυμό πορτοκάλι, στον οποίο έχουμε λιώσει την μαγειρική σόδα και την έχουμε αφήσει να φουσκώσει καλά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος προσθέτουμε την μαστίχα σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και το μαλακό αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Δείτε ακόμα Τα τσουρεκάτα πασχαλινά κουλουράκια της Γκόλφως
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν για περίπου 25 λεπτά. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά ψήνουμε για 30 λεπτά.
Tips για τα Πασχαλινά κουλουράκια
Αυτό που κάνει την διαφορά είναι το καλής ποιότητας βούτυρο γάλακτος από αιγοπρόβατα. Το βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Δεν έχει έντονο άρωμα, είναι πεντανόστιμο και μπορούμε να βάλουμε και στα τσουρέκια ή στα σιροπιαστά Πασχαλινά γλυκά. Μπορούμε να πάρουμε και βούτυρο από τον φούρνο της γειτονιάς για αποτελέσματα σαν φούρνου. Τα υλικά αντιστοιχούν σε 1 δόση.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ποια είναι τα απόλυτα τυχερά ζώδια του Δεκεμβρίου 2024
- Γεράσιμος Μιχελής : 19 χρόνια μετά ο «Κακός» του “Παρά 5” είναι ένας άλλος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Netflix : Όλοι οι κρυφοί κωδικοί για την πλοήγηση και την εξερεύνηση περιεχομένου
- Κωνσταντίνος Αργυρός : Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα- Ολες οι λεπτομέρειες