Συνταγή για τα πιο νόστιμα και αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια από την φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου . Η πιο εύκολη και οικονομική συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια.
- αυγα 4
- ζαχαρη 2 κούπες
- ηλιέλαιο 1 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- βανίλια 3
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- λεμονι 2 κουταλιές της σούπας χυμός
- αμμωνια 1 κουταλιά της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 3 πορτοκάλια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 1 κούπα
Υλικά
- κρόκους αυγού 1-2 (πριν το ψήσιμο)
- βουτυρο 100 γραμμάρια περίπου (μετά το ψήσιμο)
Για το άλειμμα
Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς
Το Πάσχα πλησιάζει και φυσικά υπάρχουν πολλές συνταγές για Πασχαλινά κουλουράκια που αξίζει να δοκιμάσεις. Παρόλα αυτά εμείς σίγουρα φέτος, θα φτιάξουμε αυτά τα αφράτα και πεντανόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια με την αξεπέραστη και εγγυημένη συνταγή της Τζένης Τσανακτσίδου. Σας τα προτείνουμε λοιπόν!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια της Τζένης Τσανακτσίδου:
Εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια της Τζένης Τσανακτσίδου
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και δουλεύουμε τα υλικά μας καλά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ και από πάνω τη μαγειρική σόδα ανακατεμένη με τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και προσθέτουμε την αμμωνία, διαλυμένη στο φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κούπα κούπα, ενώ δουλεύουμε τη ζύμη παράλληλα. Θέλουμε να πάρουμε μία ζύμη αφράτη που να μη κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά και στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχέδιο θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά και έπειτα τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού.
Τριφτά Πασχαλινά κουλουράκια με μπέικιν
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, τον οποίο τον έχουμε προθερμάνει για 7 λεπτά. Η διάρκεια ψησίματος των κουλουριών είναι 20-25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Μόλις τα ψήσουμε, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αλείφουμε με βούτυρο.
Tips για τα Πασχαλινά κουλουράκια της Τζένης Τσανακτσίδου
Μετράμε όλα τα υλικά με την ίδια κούπα των 200 ml. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε μαλακό βούτυρο το οποίο θα το δουλέψουμε πολύ καλά πρώτα με τη ζάχαρη. Μπορούμε να τα αλείψουμε αντί με κρόκο αυγού με φρέσκο γάλα. Τα αλείφουμε με βούτυρο μετά το ψήσιμο για να γυαλίσουν.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος