Συνταγή για το πεϊνιρλί της Γκόλφως. Αφράτο και λαχταριστό Πεϊνιρλί με αλλαντικά από τη Γκολφω Νικολού σαν αυτά που αγοράζουμε και πολύ καλύτερο. Ιδανικά πεϊνιρλί για σχολικό κολατσιό.
- γάλα εβαπορέ 100 γραμμάρια χλιαρό
- νερό 100 γραμμάρια χλιαρό
- μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη Λίγο
- μελι Λίγο
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει
Υλικά
- πελτές ντομάτας 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Λίγο
- ρίγανη Λίγη
- νερό Λίγο
- ελαιολαδο Λίγο
Για την σάλτσα ντομάτας
- Γάλα φρέσκο Λίγο
- βουτυρο Σε κάθε πεϊνιρλί από 1 μικρό κομμάτι
Για το άλειμμα
Σήμερα θα φτιάξουμε τα πιο νόστιμα πεϊνιρλί που θα δοκιμάσετε ποτέ και φυσικά η Γκόλφω Νικολού μας έδειξε τον τρόπο. Το πεϊνιρλί της Γκόλφως είναι Με την πιο αφράτη σπιτική ζύμη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, εβαπορέ, μέλι, μαγιά, ζάχαρη και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Θα γεμίσουμε αυτά τα πεντανόστιμα πεϊνιρλί με ζαμπόν, μπέικον κασέρι, σπιτική σάλτσα ντομάτας και ό,τι άλλο μας αρέσει. Έτσι θα έχουμε γρήγορα και εύκολα πεϊνιρλί για το σχολικό κολατσιό, για το δικό μας κολατσιό αλλά και για το παιδικό πάρτι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πεϊνιρλί:
Εκτέλεση για την ζύμη
Για να φτιάξουμε τα πεϊνιρλί της Γκόλφως αρχικά Σε ένα μπολ βάζουμε το εβαπορέ χλιαρό, το νερό χλιαρό, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε πρώτα 200-250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
Στην συνέχεια συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και να ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος έτσι ώστε να φουσκώσει.
Δείτε ακόμα Πεϊνιρλί γίγας με κιμά και αφράτη βουτυρένια ζύμη
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά την χωρίζουμε σε μπαλάκια. Ανοίγουμε ελαφρώς το κάθε μπαλάκι σε αλευρωμένο πάγκο με έναν πλάστη, σε σχήμα βαρκούλας.
Εκτέλεση για την σάλτσα ντομάτας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και στην συνέχεια βάζουμε το αλάτι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στην συνέχεια αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Εκτέλεση για το πεϊνιρλί της Γκόλφως
Βάζουμε ανάποδα τα υλικά μας, δηλαδή το τριμμένο κασέρι, το ζαμπόν, το μπέικον και την σπιτική σάλτσα ντομάτας και κλείνουμε κατά μήκος της βαρκούλας μας. Πιέζουμε στις άκρες και το πεϊνιρλί είναι έτοιμο. Γυρίζουμε ανάποδα και βάζουμε τις άκρες από κάτω.
Χαράζουμε ελαφρώς κατά μήκος και ανοίγουμε με το δάχτυλό μας. Βάζουμε λίγο επιπλέον κασέρι και λίγο ακόμη μπέικον. Αλείφουμε με λίγο γάλα την ζύμη και βάζουμε από πάνω ένα κομματάκι βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Tips για το πεϊνιρλί της Γκόλφως
Βγαίνουν περίπου 9-10 πεϊνιρλί. Στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε ό,τι υλικό μας αρέσει σε ό,τι ποσότητα μας αρέσει.
Αν τα φτιάξετε για παιδιά καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά.
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για το πεϊνιρλί της Γκόλφως στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Γκόλφω Νικολού
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα