Τα πιο αφράτα, γευστικά κασεροπιτάκια που έχετε δοκιμάσει
Συστατικά
Περίπου 800 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
250 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
100 γρ μαργαρίνη
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Κασέρι
Δείτε ακόμα: Τυροπιτακια Κασεροπιτάκια με ζύμη κουρού με μόνο τρια υλικα
Οδηγίες
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το νερό, το σπορέλαιο, την λιωμένη μαργαρίνη, το αυγό και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το μισό περίπου αλεύρι.
Προσθέτουμε αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Όταν φουσκώσει την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
Δείτε ακόμα: Φανταστική ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ Υπέροχη πίτα όλο νοστιμιά!!!
Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα ανοίγουμε ελαφρώς.
Τοποθετούμε μπαστουνάκια από κασέρι και τυλίγουμε.
Μπορούμε να τα αφήσουμε όπως είναι ή να περάσουμε από καραμελωμένο νερό και σουσάμι. (TIP: Σε ένα κατσαρολάκι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, καραμελώνουμε 80 γραμμάρια ζάχαρη και όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε 500 ml ζεστό νερό. Δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί η καραμέλα).
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα