Ξεχαστε το τηγανισμα.Ψήστε αυτα τα ντόνατς στον φούρνο και δεν θα ξαναφάτε τηγανητα ποτέ!!!
ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟ
500 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΑΥΓΑ
200 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ (18 ΓΡ.)
2 ΚΟΦΤΑ Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
450 ΓΡ.ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΦΡΟΥΤΟΥ
Δείτε ακόμα :Τα ντόνατς φούρνου που έριξαν το διαδίκτυο!!
ΒΓΑΖΕΙ 22 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΝΤΑΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡ.ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟ
500 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΑΥΓΑ
200 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ (18 ΓΡ.)
2 ΚΟΦΤΑ Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
400 ΓΡ.ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
250 ΓΡ.ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ Η ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100 ΓΡ.ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50 ΓΡ.ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
ΒΓΑΖΕΙ 22 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Δείτε ακόμα: Υγειινά και πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου με κράνμπερι και λευκή σοκολάτα για κολατσιό από την Σόφη Τσιώπου!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το γάλα,τα αυγά.την μαγιά και την ζάχαρη και χτυπάω για 3 λεπτάκια.
-Προσθέτω όλο το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να μαζευτεί σε μπάλα.(Δεν προσθέτω αλεύρι!)
Ρίχνω και το βούτυρο και ξαναζυμώνω μέχρι να το απορροφήσει όλο και να ξαναμαζευτεί σε μπάλα το ζυμάρι μου.
-Βάζω τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (σπορέλαιο) την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).
Κοβω κομματια τα ζυγιζω να ειναι 80 γρ.το καθένα,τα πλαθω μπαλακια και τα βαζω σε ταψι με λαδοκολα σε αποσταση4-5 εκ.μεταξυ τους.
Τα αφηνω να ξαναφουσκωσουν 30 λεπτα και τα ψηνω στους 180 15-17 λεπτα
Αφου κρυωσουν καλα,με μια συριγγα η με κορνε με μυτη τα γεμιζω με μαρμελαδα η πραλινα σοκολατας,κανοντας 2-3 τρυπιτσες γυρω γυρω προσεχοντας μην τα παραγεμισω και ξεχυλισει η γεμιση.
Αυτα που θα γεμισω με μαρμελαδα αλειφω μ ενα πινελο την επιφανεια με ελαχιστη μαρμελαδα και πασπαλιζω με αχνη ζαχαρη.
Δείτε ακόμα :Αφράτα σπιτικά Ντόνατς στο φούρνο με σοκολάτα κρέμα τρούφα ! Θα τα λατρέψετε!
Και για αυτα με την πραλινα ανακατευω σ ενα κατσαρολακι σε πολυ χαμηλη φωτια ολα τα υλικα για το σοκολατενιο γλασο και βουταω τα ντονατς να καλυφθουν επιφανειακα.
Διατηρουνται αψογα στην καταψυξη ετοιμα οπως ειναι και ξεπαγωνουν πολυ ευκολα οταν τα χρειαστουμε.Ετσι εχουμε παντα φρεσκα ντονατς οποτε το θελησουμε!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο Facebook: Οι Λιχουδιές της Σόφης!
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους