Σας έχω τα πιο εύκολα & αφράτα τυροπιτάκια!Δεν υπάρχει καλύτερο κολατσιό για τα παιδάκια σας!
Υλικά (Ingredients):
-300γρ. χλιαρό νερό (300gr. lukewarm water)
-12γρ. ξερή (12gr. dry yest)
-5 κ.γ. ζάχαρη (5 tsp sugar)
-270 γρ. ηλιέλαιο (270gr. sunflower oil)
-300γρ. στραγγιστό γιαούρτι (300gr. strained greek yogurt)
-1 αυγό (1 egg)
-1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. (1 kg all purpose flour)
-3 κ.γ. αλάτι (3 tsp salt)
-τυρί φέτα (greek feta cheese)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ξερή μαγιά, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Ρίχνουμε στο μείγμα μας το αλέυρι γ.ο.χ., το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι (πάντα με γάντι).
Μόλις γίνει η ζύμη μας, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, να φουσκώσει.
Δείτε ακόμη Αφράτα ζαμπονοπιτάκια απο την Τζένη Τσανακτσίδου
Με λαδωμένα χέρια ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη μας, πλάθουμε μπάλες ζύμης, τις ανοίγουμε, γεμίζουμε με φέτα και πλάθουμε τα τυροπιτάκια μας.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45′ λεπτά, να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με αυγό, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, για 20′-25′ λεπτά και σερβίρουμε.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Pastry Designs