ΣΠΙΤΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Υλικα
2 κιλα κιμα αναμεικτο μοσχαρισιο με χοιρινο {απο διαφορα μερη του ζωου}
σπαλα, ελια, λαιμος ο.τι θελετε με λιγο λιπος για να ειναι πιο μαλακο,
2 κ σ αλατι
1κσ κυμινο
1κσ κοκκινη καπνιστη παπρικα
1κσ τσιμενι
πιπερι μαυρο οσο θελετε
1κσ κουρκουμα
σκορδο 3 σκελιδες κοπανισμενες καλα
μεμβρανη
Δείτε ακομα: Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ενα μπολ μεγαλο βαζω τον κιμα με ολα τα υλικα!
Ζυμωνω καλα τον κιμα για 10 λ!
Τυλιγω με μια μεμβρανη το μπολ και το βαζω για 24 ωρες στο ψυγειο!
Μετα το 24ωρο βγαζω το μπολ απο το ψυγειο!
Απλωνω τη μεμβρανη στον παγκο της κουζινας ,παιρνω
2 χουφτες κιμα στα χερια μου και το τοποθετω στη μεμβρανη !
Τυλιγω τον κιμα με τη μεμβρανη ,μεχρι να γινει ενα μπαστουνακι μακροστενο!
Πιανω τα ακρα της μεμβρανης και σπρωχνω τον κιμα και απο τις δυο πλευρες για να ενσωματωθει ο κιμας και να γινει πιο σφιχτος!
Τα δενω με σπαγγο και απο τις δυο πλευρες!
Μολις τελειωσω ολη τη διαδικασια τα βαζω στην καταψυξη και τα διατηρω μεχρι να φαγωθουν!
Βγαζω απο την καταψυξη ενα μαστουνακι οποτε θελω για γρηγορο φαγητο και το αφηνω 10λ με ενα τεταρτο ,οχι να ξεπαγωσει!
Δείτε ακόμα: ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ -ΚΑΠΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ!!!
Βγαζω τη μεμβρανη οσο θελω , κοβω φετουλες και το βαζω στο φουρνο η το τηγανιζω με αυγα η ο,τι αλλο τραβαει η ορεξη σας!
Μια υπεροχη ανατολιτικη συνταγη που ειμαι σιγουρη οτι θα σας αρεσει!
Εσεις μπορειτε να βαλετε ο,τι μπαχαρικα θελετε!
Καλη επιτυχια!!!!