Το Πάσχα πλησιάζει και θα σας δείξουμε μία λαχταριστή συνταγή για άκρως επιτυχημένη αφράτα τσουρέκια με ίνες που θα σας ξετρελάνουν το Πάσχα 2023!
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι του νερού ζεστό
- νερό 1 ποτήρι ζεστό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ζαχαρη 1μιση ποτήρι
- σπορέλαιο Μισό ποτήρι
- βουτυρο Μισό ποτήρι λιωμένο
- αυγα 1
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλό
- βανίλια 4
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Κακουλέ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 πρέζα
- μαστιχα Μισό κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Το Πάσχα είναι μία υπέροχη γιορτή και σήμερα θα δούμε την συνταγή για τα πιο επιτυχημένα τσουρέκια του 2023! Σήμερα λοιπόν θα δούμε μία συνταγή βγαλμένη από τα τεφτέρια της γιαγιάς για παραδοσιακά και μοσχοβολιστά τσουρέκια με απλά και αγνά υλικά.
Δείτε ακόμα Αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο
Εμείς τα δοκιμάσαμε και υπογράφουμε πως αυτά τα τσουρέκια είναι σκέτος αφρός με ίνες, οικονομικά υλικά και μία εύκολη διαδικασία! Είναι η πιο επιτυχημένη συνταγή για τσουρέκια και με την βούλα και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιο επιτυχημένα τσουρέκια για το 2023
Εκτέλεση για τα πιο επιτυχημένα τσουρέκια για το 2023
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό, το ζεστό φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλάτι, το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι για τσουρέκια και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Στην συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο και τοποθετούμε την ζύμη.
Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε σε 24 μπαλίτσες. Η κάθε μπαλίτσα θα ζυγίσει 80 γραμμάρια. Βάζουμε τις μπαλίτσες σκεπασμένες σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Κάνουμε τις μπαλίτσες κορδόνια και πλάθουμε κάθε 3 κορδόνια σε πλεξούδες.
Δείτε ακόμα Τσουρέκια με 4 και 6 κορδόνια χωρίς ζάχαρη
Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ταψί για 20 λεπτά. Στο τέλος τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο με γάλα και τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Tips για τα πιο επιτυχημένα τσουρέκια για το 2023
Μπορούμε να βάλουμε 1 ποτήρι ζάχαρη. Μπορούμε το βούτυρο να το βάλουμε στο τέλος της ζύμης για να κολλάει λιγότερο. Βγαίνουν 8 τσουρέκια μέτρια και ένα λίγο μεγάλο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρίνα Βασιλάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr