ΤΑ ΣΙΜΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Γεμιστά κουλούρια με τυρί και σαλάμι η συνταγή είναι για διπλή δόση και είναι από την Πόλη.
ΥΛΙΚΑ για 8 κουλούρια!!
200γρ ζεστό νερό …1 Κούπα
200γρ ζεστό γάλα…1 Κούπα
90γρ λάδι ελαφρύ …Σχεδόν 1/2 κούπα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη καλά γεμάτες
1 αυγό
1 κουτάλια γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
και όσο αλεύρι πάρει μου πήρε 700 γρ!!
και για την επάλειψη
Σουσάμι …
Λίγο νερό με 2 κ σούπας πετιμέζι…
Αν δεν έχετε πετιμέζι να βάλετε μέλι και αν δεν έχετε ούτε μέλι ανακατέψτε νερό με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Δείτε ακόμη Μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από το χτύπημα του αυγού αφήνουμε σκεπασμένο 30 με 40 λεπτά το ζυμαράκι να ξεκουραστεί Πλάθουμε ανοίγουμε με το χέρι μας βάζουμε στις κοτσίδες τυρί σαλάμι αέρος γαλοπούλα καπνιστή κλείνουμε φτιάχνουμε 2 κοτσίδες τις ενώνουμε και το βουτάμε στο νερομελο πρώτα και μετά στο σουσάμι τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μπορούμε να βάλουμε μέσα και τυρί κρέμα η ακόμα και μερεντα η να τα αφήσουμε και σκέτα..!!Κατάλληλα για το σχολείο των παιδιών μας