Ακόμα και αν είστε ο χειρότερος μάγειρας και η κουζίνα δεν σας εμπνέει καθόλου, μια ομελέτα σίγουρα ξέρετε να τη φτιάχνετε. Δυο-τρία αυγά, αλάτι και πιπέρι, ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας και ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων είναι έτοιμο. Δε χρειάζεται άλλωστε, κάτι πολύπλοκο για να ικανοποιήσουμε τον ουρανίσκο μας. Τη φτιάχνουμε όμως σωστά, ή απλώς «πετάμε» τα χτυπημένα αυγά και ρίχνουμε στο τηγάνι τα υπόλοιπα;
Η αλήθεια είναι πως κάνουμε ακριβώς αυτό, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να μάθουμε κι εμείς τα μυστικά των σεφ ώστε να απολαύσουμε από τα χεράκια μας, αυτή την τέλεια ομελέτα που μας σερβίρουν στα μαγαζιά. Πάμε να δούμε τι δεν κάνουμε σωστά και τι πρέπει να κάνουμε;
Πώς χτυπάμε τα αυγά
Είναι το πρώτο βήμα την ομελέτα και το σημαντικότερο. Οι κρόκοι των αυγών πρέπει να διαλυθούν εντελώς ώστε να ανακατευτούν απόλυτα με το ασπράδι. Αφού χτυπηθούν καλά, για τουλάχιστον 30′-40′ δευτερόλεπτα, θα αποκτήσουν ένα κιτρινωπό χρώμα.
Extra tip: Ρίχνουμε γάλα
Λίγοι το ξέρουν, αλλά αν προσθέσουμε λίγο γάλα στα αυγά που έχουμε στο μπολ για χτύπημα, βελτιώνουμε την υφή μιας ομελέτας και η διαφορά στη γεύση είναι τεράστια.
Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι ή τζίντζερ όταν είναι στο μπολ
Ρίχνοντας τα πριν, διασφαλίζουμε πως τα υλικά που θα της «δώσουν» γεύση πηγαίνουν σε όλο το πάχος της και όχι ανά περιοχές, όπως θα γινόταν αν τα ρίχναμε όταν η ομελέτα θα είναι στο πιάτο.
Extra tip: Τζίντζερ
Αυτό το μπαχαρικό, προωθεί τον κορεσμό, πράγμα που σημαίνει ό,τι θα αισθάνεστε χορτάτοι για πολύ περισσότερη ώρα.
Τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι
Τα αυγά πρέπει να χτυπηθούν λίγο πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι, ώστε να μην ξεφουσκώσουν και να διατηρήσουν τον αέρα που έχει ενσωματωθεί κατά το χτύπημά τους. Είναι το κόλπο για να γίνει αφράτη η ομελέτα.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά
Η ομελέτα θέλει σιγανή φωτιά και χρόνο, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να καούν τα αυγά. Θα πάρει λίγα λεπτά παραπάνω, αλλά θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.
Ακολουθήστε αυτούς τους τρόπους και απολαύστε τις πιο νόστιμες ομελέτες!
Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγες για ομελέτες,σουφλε και αλμυρα κέικ