Close
Τα τυροπιτάκια της μαμάς απο την Mariana Karas

ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Τα τυροπιτάκια της μαμάς ….
Τα τυροπιτάκια των παιδικών μου χρόνων ,
Τα τυροπιτάκια για να συνοδεύσουμε την μπύρα μας τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού σε κάποια παραλία ..
Αφράτα , διαχρονικά και πάρα – πάρα πολύ νόστιμα. Τα έχω γευτεί άπειρες φορές από τα χέρια της μαμάς μου αλλά είναι και η συνταγή που πρωτοδοκίμασα να φτιάξω μόνη μου στα 12 μου χρόνια και τα κατέφερα επάξια.

Απλά, γρήγορα ,εύκολα τυροπιτάκια και πολύ- πολύ νόστιμα ..Σας προτείνω μια εύκολη και απλή συνταγή για να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο χειροποίητο με λάδι
400 ml γάλα
2 ½ κ. σ κορν φλάουερ
30 γρ. βούτυρο,
2 αυγά και ένα κρόκο
αλάτι,
πιπέρι,
μοσχοκάρυδο,
τριμμένη φέτα σε χοντρά κομμάτια,
τριμμένη φρέσκια μυτζήθρα σε χοντρά κομμάτια
ελαιόλαδο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε να διαλυθεί πολύ καλά το κορν φλάουερ μέσα στο γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα έως ότου δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά , ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά τουλάχιστον
Τότε ρίχνουμε τα 2 αυγά το αλάτι το πιπέρι το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς Προσθέτουμε την φέτα και τη μυτζήθρα (εγώ πρόσθεσα και κίτρινα τυριά) . Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και η γέμιση είναι έτοιμη .
Απλώνουμε στο τραπέζι τα φύλλα όπως είναι στη συσκευασία , το ένα πάνω από το άλλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα από τη στενή πλευρά κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 5 εκ περίπου. η καθεμιά . Λαδώνουμε πολύ καλά μια- μια λωρίδα και τοποθετούμε στην αρχή της καθεμιάς από μια κουταλιά γέμιση . Αρχίζουμε τότε να τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε τρίγωνο μικρό γυρίζοντάς τη από πλευρά σε πλευρά . Αραδιάζουμε στη λαμαρίνα της κουζίνας μας που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά .
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μικρό μπολ 1 κ. σ. ελαιόλαδο και το κρόκο του αυγού και τα χτυπάμε.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου περνάμε τα τυροπιτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην μεσαία σχάρα , στους 200ο μέχρι να ροδίσουν

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

3 4 2 1

 

Με λένε Μαριάννα…
Οι συνταγές μου είναι φτιαγμένες από εμένα με αγάπη .
Λατρεύω την μαγειρική .από μικρό παιδί…αλλά μου αρέσει να παίζω και με τη ζάχαρη και το αλεύρι…Είμαι και λίγο γλυκαντζού ξέρετε.. Η τύχη μου ήταν μεγάλη γιατί λόγω του επαγγέλματός μου και του συζύγου μου ταξίδεψα σε όλη την Ελλάδα..
Αυτό με βοηθησε πολύ να γνωρίσω και να μάθω πολλά που δεν ήξερα.
Αφιέρωσα πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μου στα παραδοσιακά φαγητά και τα υπέροχα γλυκίσματα αλλά και προσπάθησα να δοκιμάσω νέα υλικά και να τα φέρω όσο μπορούσα μέσα στο σπίτι μου στην οικογένειά μου
Και τωρα ειμαι εδώ και σας δινω αναλυτικά και χωρις μυστικά τις συνταγες μου.Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο facebook Μαγειρεύοντας με την marianna

Δείτε εδώ υπέροχες προτάσεις για σαλάτες