Τα τσουρεκάτα πασχαλινά κουλουράκια της Γκόλφως .Τα τσουρεκάτα πασχαλινά κουλουράκια της Γκόλφωςαφράτα σαν τσουρέκια με μαχλέπι, κακουλέ και μαστίχα.
- Γιαούρτι στραγγιστό 250 γραμμάρια
- ζαχαρη 160 γραμμάρια
- καλαμποκέλαιο 150 γραμμάρια
- αυγα 2 σε θερμοκρασία δωματίου
- μπέικιν πάουντερ 1 φάκελο
- βανίλια 2 καψουλάκια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 3/4 φλιτζανάκι ελληνικού
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 μικρό κουταλάκι
- μαχλέπι 1/3 κουταλάκι
- Κακουλέ 1/3 κουταλάκι
- μαστιχα 1/4 κουταλάκι σε σκόνη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει για μία εύπλαστη ζύμη
Υλικά
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές
Για την επάλειψη
Η Γκόλφω Νικολού ετοιμάζει για εμάς κάθε τόσο μαμαδίστικες συνταγές με απλά υλικά για όλη την οικογένεια. Σήμερα λοιπόν αποφάσισε να μας βάλει σε πασχαλινό κλίμα και ετοίμασε για εμάς τσουρεκάτα πασχαλινά κουλούρακια αφράτα σαν τσουρέκια με κακουλέ, μαστίχα και μαχλέπι.
Μυρίζουν και έχουν γεύση Πάσχα, είναι πανεύκολα στο να τα φτιάξεις και να τα πλάσεις και ψήνονται σε μόλις 1 τέταρτο. Αυτά τα τσουρεκάτα πασχαλινά κουλούρακια είναι αφράτα, πεντανόστιμα και μοσχοβολάνε Πάσχα. Θα τα αγαπήσουν και τα μικρά παιδιά που θα τα θέλουν ακόμη και σαν σχολικό κολατσιό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Τα τσουρεκάτα πασχαλινά κουλουράκια της Γκόλφως:
Εκτέλεση για τα Τα τσουρεκάτα πασχαλινά κουλουράκια της Γκόλφως
Στο μίξερ ρίχνουμε την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε και πάλι λίγο μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού.
Επίσης βάζουμε το μαχλέπι, το κακουλέ και την μαστίχα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και στην συνέχεια ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη με τα χέρια μας. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί είτε μέσα στο ψυγείο είτε εκτός.
Δείτε ακόμα Τα Πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη
Θέλουμε μία ζύμη εύπλαστη που δεν θα κολλάει σε λαδωμένα χέρια. Σε έναν πάγκο δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια μας με λαδωμένα χέρια. Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε με το μείγμα τα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω για περίπου 1 τέταρτο, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε. Δεν θέλουμε να ψηθούν πολύ, θέλουμε απλά να πάρουν λίγο χρώμα πάνω και κάτω.
Tips για τα Τα τσουρεκάτα πασχαλινά κουλουράκια της Γκόλφως
Αν την μαστίχα την έχουμε σε κόκκους την αλέθουμε με λίγη ζάχαρη και την προσθέτουμε στο μείγμα κοσκινίζοντας για να μην πέσουν πολλοί κόκκοι μέσα.
Μπορούμε να βάλουμε και 200 γραμμάρια ζάχαρη για πιο γλυκιά γεύση. Στην συνταγή της Γκόλφως χρησιμοποιήθηκαν 650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Η ζύμη δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή. Βγήκαν δύο ταψιά κουλουράκια.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για τα τσουρεκάτα πασχαλινά κουλουράκια της Γκόλφως στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr