Tα τυροπιτάκια της μαμάς .Πεντανόστιμα και εντυπωσιακά τυροπιτάκια της μαμάς με φέτα, από τους αγαπημένους μας foodacholics. Ιδανικά τυροπιτάκια της μαμάς για πάρτι γενεθλίων, σχολικό κολατσιό ή για οποιαδήποτε άλλη περίσταση!
- ξερή μαγιά 1
- νερό 100 ml
- ελαιολαδο 50 ml
- αυγα 2
- αλατι Λίγο
- ζαχαρη 1 κουταλιά
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα 1 με 1μιση κιλό
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
Είτε μιλάμε για σχολικό κολατσιό, είτε μιλάμε για παιδικό πάρτι, είτε μιλάμε για μπουφέ στο σπίτι μας, είτε απλά θέλουμε ένα κολατσιό για τη δουλειά ή έναν μεζέ με την μπύρα την ώρα που βλέπουμε μία ταινία, τα τυροπιτάκια της μαμάς βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας με αυτά που μας αρέσει να τρώμε περισσότερο.
Έτσι θα βρείτε πολλές συνταγές για νόστιμα τυροπιτάκια. Σήμερα λοιπόν οι αγαπημένοι μας foodacholics μοιράζονται μαζί μας την αγαπημένη μας συνταγή για τυροπιτάκια Της μαμάς . Αυτά τα τυροπιτάκια έγιναν ανάρπαστα όχι μόνο επειδή είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα αλλά και επειδή έχουν εξαιρετική εμφάνιση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια της μαμάς :
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια της μαμάς
Στην αρχή διαλύουμε την ξερή μαγιά με την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα μας. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και ξεκινάμε να δουλεύουμε το μείγμα. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ζύμη ζύμη. Δουλεύουμε την ζύμη έπειτα σε μία αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να μην κολλάει στα χέρια.
Έπειτα μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά για να φουσκώσει. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 11 μέρη. Κάνουμε και τα 11 μέρη μπαλάκι και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο.
Δείτε ακόμα Αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά
Κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα όπως θα δείτε και στο βίντεο με την εκτέλεση παρακάτω. Απλώνουμε θρυμματισμένη φέτα στην πλευρά και δίνουμε το σχήμα. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα τυροπιτάκια της μαμάς
Ο κρόκος αυγού στο άλειμμα είναι προαιρετικός.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα