Συνταγή για Τα τυρόψωμα του Παναγιώτη Παπαδάκη . Μαλακά τυρόψωμα αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη για σχολικό κολατσιό και όχι μόνο .
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 670 γραμμάρια
- νερό 130 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 140 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
- ηλιέλαιο 50 γραμμάρια
- αυγα 1 μέτριο
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- σουσαμι Αρκετό
Για το πασπάλισμα
Ο αγαπημένος μας Παναγιώτης Παπαδάκης ξέρει πως να μας ανοίγει την όρεξη αλλά και να μας λύνει τα χέρια. Έτσι σήμερα θα μας δείξει μία μοναδική συνταγή για αφράτα και πεντανόστιμα τυρόψωμα που μπορούμε να τα δώσουμε σαν σχολικό κολατσιό στα παιδιά μας.
Εμείς δοκιμάσαμε τα τυρόψωμα του Παναγιώτη Παπαδάκη και φυσικά ξετρελαθήκαμε με την γεύση τους. Έτσι ακόμη μία ιδέα για σχολικό κολατσιό μπήκε στη λίστα μας, μπας και την βγάλουμε και την φετινή χρονιά. Αυτά τα τυρόψωμα είναι πανεύκολα και έχουν πολύ οικονομικά υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυρόψωμα του Παναγιώτη Παπαδάκη :
INGREDIENTS
670 g plain flour
130 g water
140 g milk
9 g dry yeast
2 tbsp yoghurt
50 g vegetable oil
1 medium egg
1 tsp salt
1 tbsp sugar
1 tbsp butter
———————————
380 g Greek feta cheese
Butter
———————————
Sesame
1 medium egg
1 tbsp milk
GERMAN
ZUTATEN
670 g einfaches Mehl
130 g Wasser
140 g Milch
9 g Trockenhefe
2 EL Joghurt
50 g Pflanzenöl
1 mittelgroßes Ei
1 TL Salz
1 EL Zucker
1 EL Butter
———————————
380 g griechischer Feta-Käse
Butter
———————————
Sesam
1 mittelgroßes Ei
1 EL Milch
Εκτέλεση για Τα τυρόψωμα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , το γάλα, την μαγιά , το αυγό , το γιαούρτι , την ζάχαρη , το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ρίχνουμε και το αλάτι. Μόλις αρχίσει να γίνεται ζύμη αφήνουμε την κουτάλα και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε την ζύμη με το μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια των 200 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι και το χωρίζουμε στην μέση. Το ανοίγουμε με έναν πλάστη αρχικά οριζόντια και έπειτα στα πλάγια. Με ένα πινέλο αλείφουμε βούτυρο και βάζουμε τυρί πέρα για πέρα πάνω στην ζύμη.
Κλείνουμε καλά την ζύμη και αφού την ρολάρουμε την γυρνάμε σαν κόμπο και έπειτα την κλείνουμε καλά να μην ανοίξει.
Δείτε ακόμα Αφράτα ατομικά τυρόψωμα
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 12 κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι 30χ35 εκ. να ξεκουραστούν για 1/2 ώρα. Αλείφουμε με 1 αυγό+1 κτσ γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 190 c. Τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα και τα τυρόψωμα του Παναγιώτη Παπαδάκη είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο για Τα τυρόψωμα του Παναγιώτη Παπαδάκη εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω