Συνταγή για τραγανά μπισκότα χωρίς μίξερ με τρούφα και επικάλυψη σοκολάτας από τον Γιώργο Ζώλη απλά υλικά και σίγουρη επιτυχία.
- αυγα 3
- αλατι 1 τσιμπιά
- ζαχαρη 120 γραμμάρια
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- βανίλια 2 κάψουλες
- τρούφα σοκολάτας 70-80 γραμμάρια
Υλικά
- Κουβερτούρα γάλακτος 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Για την επικάλυψη
Τραγανά μπισκότα κανέλας σαν τα αγοραστά για το σχολικό κολατσιό
Τα μπισκότα είναι από τις αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων. Επίσης αποτελούν την εύκολη επιλογή όταν έρχονται επισκέπτες και θέλουμε να τους τρατάρουμε κάτι. Σήμερα λοιπόν ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει μία υπέροχη συνταγή για τραγανά μπισκότα με τρούφα σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας, για την τέλεια γεύση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα viral μπισκότα με τρούφα του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients
3 eggs
1 pinch of salt
120g of sugar
150g of butter or margarine
500g self-raising or all-purpose flour with 2½ tbsp baking powder
2 vanilla pods
70-80g of truffle
Chocolate
200g milk couverture
2 tablespoons of sunflower oil
Baking
170 resistances for 20-22 minutes in a preheated oven
Εκτέλεση για τα viral μπισκότα με τρούφα του Γιώργου Ζώλη
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας και ζυμώνουμε για να ενσωματωθεί η τρούφα. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί στην άκρη για 1 τέταρτο.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Ανοίγουμε τα πρώτα 5 μπαλάκια σε κορδόνια με πάχος 1 πόντο.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Τα κορδόνια θα πρέπει να είναι ίδια μεταξύ τους. Αφού ανοίξουμε τα πρώτα 5 κορδόνια τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και τα κόβουμε ανά 10 πόντους. Τα περισσεύματα της ζύμης τα κάνουμε στο τέλος ένα κορδονάκι.
Βάζουμε τα κομμάτια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20-22 λεπτά, στις αντιστάσεις. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Λιώνουμε την σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Βουτάμε τα μπισκότα στη σοκολάτα από την μία και την άλλη άκρη και τα βάζουμε στην άκρη. Μόλις στεγνώσει η κουβερτούρα είναι έτοιμα.
Tips για τα viral μπισκότα με τρούφα του Γιώργου Ζώλη
Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη. Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το ανακατέψαμε με 2μιση κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr