Συνταγή για παραδοσιακή βελούδινη ταραμοσαλάτα της γιαγιάς αφρός με λευκό ταραμά και ψωμί για τη Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή
από τη φίλη μας Aggeliki Antonopoulou.
- ταραμάς 150 γραμμάρια λευκός
- μπαγιατικο ψωμι 400 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1/2 ξερό
- λεμονι Χυμός από 2
- ηλιέλαιο 1 φλιτζάνι γεμάτο
Υλικά
Η ταραμοσαλάτα της Γκόλφως
Βελούδινη και πανεύκολη ταραμοσαλάτα με μόλις 5 υλικά που θα σας ξετρελάνει. Για να συνοδεύσουμε τα θαλασσινά και τις υπόλοιπες σαρακοστιανές λιχουδιές στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας αλλά και για να βουτήξουμε τη λαγάνα μας, μέχρι και το τελευταίο ψίχουλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη ταραμοσαλάτα:
Εκτέλεση για τη ταραμοσαλάτα
Βάζουμε το ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο, μέσα σε ένα ποτήρι νερό για 2 ώρες, έτσι ώστε να φύγει η σπιρτάδα του. Μουσκεύουμε το μπαγιάτικο ψωμί και το στύβουμε καλά.
Η ταραμοσαλάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Μέσα στο μούλτι βάζουμε τον λευκό ταραμά, το ψωμί και το κρεμμύδι και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπάμε και σταδιακά βάζουμε και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει βελούδινη κρέμα και είναι έτοιμη.
Tips για τη ταραμοσαλάτα
Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε όποιο ελαφρύ λάδι θέλουμε, ή ελαιόλαδο ή μισό μισό.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr