Συνταγή για ελαφριά ταραμοσαλάτα με βελούδινη υφή, με το κόλπο, που θα την κάνει να μην πικρίζει και να μην έχει έντονη γεύση.
Από τη φίλη μας Katerina Lalioti.
Ταραμοσαλάτα: Η συνταγή της γιαγιάς
Αν είστε φαν των απαλών γεύσεων τότε σίγουρα η κοινή ταραμοσαλάτα, δεν είναι από τις αγαπημένες σας. Οι ταραμοσαλάτες φημίζονται για την έντονη γεύση τους, όμως καταφέραμε να βρούμε για εσάς βελούδινη και ελαφριά ταραμοσαλάτα για τη Καθαρά Δευτέρα που δεν πικρίζει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη ταραμοσαλάτα που δεν πικρίζει:
Εκτέλεση για τη ταραμοσαλάτα που δεν πικρίζει
Αρχικά βάζουμε τον ροζ ταραμά στο μπλέντερ. Στη συνέχεια βράζουμε την πατάτα, καλά πλυμένη μαζί με την φλούδα, για να μην ρουφήξει το νερό. Αφού βράσει την βάζουμε όπως είναι καυτή στο μπλέντερ, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την μισή φρατζόλα, που την έχουμε μουλιάσει και την έχουμε στραγγίξει καλά.
Η ταραμοσαλάτα της Γκόλφως
Αρχίζουμε να αλέθουμε τα υλικά σιγά σιγά, προσθέτοντας παράλληλα ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Σταματάμε να προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, μέχρι να πάρουμε το ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα.
Tips για τη ταραμοσαλάτα που δεν πικρίζει
Μη φοβηθείτε το ελαιόλαδο γιατί με την πατάτα δεν γίνεται καθόλου βαριά η γεύση. Δοκιμάζοντας τα προσθέτετε πότε λάδι πότε λεμόνι και αν τη θέλετε πιο αλμυρή και λίγο ταραμά αλλά προσοχή λίγο λίγο να μη γίνει αλμυρή.
Αν σας γίνει πηχτή προσθέτετε λίγο νεράκι. Αν τη θέλετε πιο σφιχτή θα προσθέτετε ψωμί . Δεν φαίνεται καθόλου έντονη η γεύση του κρεμμυδιού και δεν καταλαβαίνει κανείς ότι έχει και πατάτα και ψωμί γιατί έχει την τέλεια υφή. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr