Μια τάρτα πολύ νόστιμη που μπορεί να γίνει και με ροδάκινα.
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
85 γρ. κρύο βούτυρο ανάλατο
1 κουταλιά ζάχαρη ψιλή (caster sugar)
2 κρόκους
Για τη γέμιση
100 γρ. ζάχαρη ψιλή
140 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
140 γρ. πούδρα αμυγδάλου
1 πρέζα αλάτι
λίγο εσάνς αμυγδάλου ή βανίλιας
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4-6 νεκταρίνια
λίγη μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο
Πώς το κάνουμε:
Ζύμη: Βάζουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια μαζί με το αλεύρι σε μία λεκάνη. Με τις άκρες των δαχτύλων μας τα τρίβουμε μεταξύ τους μέχρι να έχουμε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Προσθέτουμε τους δύο κρόκους και 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε και αν η ζύμη είναι στεγνή, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC και ανοίγουμε το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Το τοποθετούμε σε ταρτιέρα 23 εκ. και φροντίζουμε ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά. Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη που περισσεύει. Καλύπτουμε με ασημόχαρτο, γεμίζουμε με όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ασημόχαρτο μαζί με τα όσπρια, τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Για τη γέμιση: Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το εσάνς, το αλάτι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλεύρι. Χτυπάμε το μίγμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Αδειάζουμε τη γέμιση στη ψημένη βάση και τοποθετούμε σε όμορφο σχηματισμό λεπτές ροδέλες από νεκταρίνια. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τη τάρτα από το φούρνο, αλείφουμε την επιφάνεια με ζεστή μαρμελάδα την οποία πρώτα έχουμε περάσει από τρυπητό. Διατηρείται στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχετε ψιλή ζάχαρη, μπορείτε να βάλετε κανονική. Την μαρμελάδα στο τέλος, την περνάμε από τρυπητό για να πάρουμε μόνο το ρευστό μέρος και να μπορέσουμε να την αλείψουμε πιο εύκολα. Τα όσπρια χρησιμεύουν σαν βαρίδια και τα βάζουμε για να εμποδίσουμε τη ζύμη την ώρα που ψήνεται, να φουσκώσει.
πηγή
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια