Για τη ζύμη:
200γρ αλεύρι
100γρ βούτυρο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με 2κγ νερό
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 φλ κιμάς μαγειρεμένος όπως για παστίτσιο
χωρίς όμως υγρά
4-5 φέτες τυρί για τοστ
Εκτέλεση
Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στο αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει και το αλάτι.
Θρυμματίζουμε το βούτυρο με τα δάχτυλα ώστε να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό.
Ρίχνουμε και το αυγό ενσωματώνοντάς το στο μείγμα.
Ζυμώνουμε για λίγο και με γρήγορες κινήσεις κάνοντάς το ζυμάρι μια μπάλα.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Η ποσότητα ζύμης αρκεί για δύο τάρτες. Αν χρησιμοποιήσουμε τη μισή, μπορούμε να τυλίξουμε την υπόλοιπη σε μεμβράνη και να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και ντύνουμε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα.
Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι σε ορισμένα σημεία. Στρώνουμε πάνω στο φύλλο ένα λαδόχαρτο και σκορπίζουμε πάνω του φασόλια.
Ψήνουμε το φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για 20 λεπτά.
Απλώνουμε πάνω στην τάρτα τον κιμά και από πάνω τις φέτες του τυριού.
Ψήνουμε για άλλα 7-8λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024