Συνταγή για ανοιξιάτικη τάρτα φρούτων με βάση από βάφλα, αφράτη κρέμα, φράουλες και ακτινίδια και με το εντυπωσιακό αλλά πανεύκολο σχέδιο πεταλούδας.
Από την φίλη μας Alexandra Pavlidou.
- αυγα 4 σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- βανίλια 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο
Υλικά
- άνθος αραβοσίτου 1 φακελάκι με γεύση βανίλια
Για την κρέμα
- φραουλες 6-7 κομμένες στη μέση
- ακτινίδιο 5-6 κομμένα στη μέση
- μπανανα 1
- κουβερτουρα 1 μικρή
Για τη διακόσμηση
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- νερό 1 φλιτζάνι
- λεμονι 1 κουταλιά της σούπας χυμός
Για το γλασάρισμα (Tortengus)
Τάρτα με κομπόστα ροδάκινο
Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε η εποχή να απολαύσουμε μία αγαπημένη τάρτα φτιαγμένη από τα χεράκια μας. Επειδή δεν μας αρέσουν πολύ τα μπισκότα, όταν είδαμε ότι μπορούμε να την φτιάξουμε και με βάση από βάφλα ενθουσιαστήκαμε και το αποτέλεσμα μας επιβεβαίωσε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τάρτα φρούτων σε σχήμα πεταλούδας:
Ταρτα 🦋🍓🥝🍌
Μια πολύ εύκολη και εντυπωσιακή τάρτα με κρέμα βανίλια και φρέσκα φρούτα 💜
Εκτέλεση για τη τάρτα φρούτων σε σχήμα πεταλούδας
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια αφού τα κοσκινίσουμε και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Τέλος προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να γίνει χρυσή η τάρτα μας. Βράζουμε το ανθός αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Μόλις η κρέμα κρυώσει πολύ καλά κόβουμε στη μέση την τάρτα για να σχηματιστεί η πεταλούδα. Απλώνουμε την κρέμα και προσθέτουμε τις φράουλες και τα ακτινίδια. Στη μέση βάζουμε μία ξεφλουδισμένη μπανάνα για το σώμα της πεταλούδας.
Τάρτα με μους φουντουκιού
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και μόλις λιώσει σχηματίζουμε δύο κεραίες σε ένα κομμάτια λαδόκολλα και αφήνουμε τις κεραίες να παγώσουν. Μόλις παγώσουν τις τοποθετούμε στη τάρτα.
Προσθέτουμε το άμυλο πατάτας και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό και ανακατεύουμε καλά. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό ή χυμό φρούτων σε μια κατσαρόλα και βράζουμε.
Χύνουμε αργά το μείγμα στο τηγάνι ενώ ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1-2 λεπτά. ενώ ανακατεύουμε παράλληλα.
Τάρτα καρότο με βρώμη
Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα πάνω από την τάρτα και στρώνουμε το μείγμα για να γίνει λείο ένα κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά προτού σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Tips για τη τάρτα φρούτων σε σχήμα πεταλούδα
Αντί για Tortengus μπορούμε να φτιάξουμε μία ζελατίνη όπως συνήθως. Αντί για κορν φλάουρ στο Tortengus μπορούμε να βάλουμε άμυλο πατάτας. Ο χυμός λεμονιού στο Tortengus είναι προαιρετικός. Αντί για νερό στο Tortengus μπορούμε να βάλουμε χυμό φρούτων.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι