ΤΑΡΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΟ
Υλικα
1 ποτηρι νερου σπορελαιο
1 ποτηρι νερου μουστο η ο,τι κρασι γλυκο εχετε
1 ποτηρι νερου ζαχαρη
1 κουταλι του γλυκου σοδα του φαγητου
2 κουταλια της σουπας κοφτα κανελα
1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο
2 φακελακια μπεικιν
2 βανιλιες
αλευρι οσο σηκωσει
ροδακινα
αρωνια
1 κουβερτουρα
1 βαζο μαρμελαδα της αρεσκειας σας
αχνη για το πασπαλισμα
Εκτελεση
Σε μια λεκανη βαζουμε το μουστο ,τη ζαχαρη ,το λαδι, την κανελα, το γαρυφαλλο, τις βανιλιες, τη σοδα, τα μπεικιν και ανακατευουμε!
Ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη ,να μην κολλαει στα χερια μας!
Περνουμε λιγη ζυμη και την απλωνουμε σ ενα πυρεξ με λαδοκολλα υψωνοντας τη ζυμη μας λιγο και στα τοιχωματα του πυρεξ!
Κοβουμε σε φετες 2 ροδακινα και τις τοποθετουμε με τη σειρα επανω στη ζυμη!
Ριχνουμε λιγη μαρμελαδα επανω σε ολα τα ροδακινα και λιγα αρωνια!
Το ιδιο εκανα και στα ταρτακια με σιλικονη!
Το ζυμαρι που περισσεψε το εκανα μπισκοτακια ,τα οποια εγιναν καταπληκτικα!
Εψησα στους 180 β για 30 λ
Ελιωσα μια κουβερτουρα σε μπεν μαρι και εβαλα στα μπισκοτακια μου και αχνη στις ταρτες μου!
Αν θελετε λιγοτερη ζυμη θα μετρησετε σε φλυτζανια και οχι σε νεροποτηρα!
Εγιναν πολυ ωραια και τραγανα!
Επισης αν θελετε μπορειτε να βαλετε κρεμα ζαχαροπλαστικης και μετα τα φρουτα και τη μαρμελαδα!
Καλη επιτυχια ο,τι και να κανετε!