Μία αλμυρή ταρτούλα διαφορετική α΄π’ότι έχετε δει μέχρι σήμερα! Είναι με μελιτζάνα και τυριά και όλα μαζί κάνουν έναν συνδυασμό που θα φάει και ο πιο απαιτητικός! Τέλεια ιδέα για το οικογενειακό ή και επίσημο τραπέζι!
- μελιτζάνα (3 τεμ.) 800 γρ.φλασκες
- γκούντα 150 γρ. τριμμένη
- γραβιέρα 150 γρ. τριμμένη
- φέτα 300 γρ. θρυμματισμενη
- ένταμ 150 γρ. τριμμένο
- σκορδο 1 σκελίδα λιωμένο
- μπεικον 7 φέτες ψιλοκομμένο
- κρεμα γαλακτος 50 ml
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο 2 πρεζες τριμμένο
- μαιντανος 10 κλωναρια ψιλοκομμένο
- φύλλο σφολιάτας 1
Υλικά
Εκτέλεση:
Καιμε μια μια τις μελιτζανες στο γκαζακι μας μεχρι να μαυρισουν και μαλακωσουν.Τις αφηνουμε λιγο να κρυωσουν να μην καουμε και τις ξεφλουδιζουμε.
Τις βαζουμε σε σουρωτηρι και με πιρουνι τις πιεζουμε να φυγουν τα υγρα τις ψιλοκοβουμε και τις βαζουμε σε μπολ.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μεσα στις μελιτζανες και ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα.
Σε μια ταρτιερα Νο28 απλωνουμε την σφολιατα και στρωνουμε ομοιομορφα το μιγμα μας.Πασπαλιζουμε λιγο τυρι στην επιφανεια και γυριζουμε το φυλλο σφολιατας που εξεχει απο την ταρτα προς τα μεσα διπλωνοντας την σε κοθρο.
Ψηνουμε την ταρτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 35-40 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Υποψιάζεται τη Μαργαρίτα για την απαγωγή του Ισίδωρου
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ποια ζώδια θα έχουν ριζικές αλλαγές στις σχέσεις τους τον Νοέμβριο 2024
- Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα ο τεράστιος εμποδιστής αντικυκλώνας
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη έρχεται αντιμέτωπη με μία εφιαλτική πραγματικότητα
- Χριστουγεννιάτικες καριόκες με ζαχαρούχο