Μία αλμυρή ταρτούλα διαφορετική α΄π’ότι έχετε δει μέχρι σήμερα! Είναι με μελιτζάνα και τυριά και όλα μαζί κάνουν έναν συνδυασμό που θα φάει και ο πιο απαιτητικός! Τέλεια ιδέα για το οικογενειακό ή και επίσημο τραπέζι!
- μελιτζάνα (3 τεμ.) 800 γρ.φλασκες
- γκούντα 150 γρ. τριμμένη
- γραβιέρα 150 γρ. τριμμένη
- φέτα 300 γρ. θρυμματισμενη
- ένταμ 150 γρ. τριμμένο
- σκορδο 1 σκελίδα λιωμένο
- μπεικον 7 φέτες ψιλοκομμένο
- κρεμα γαλακτος 50 ml
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο 2 πρεζες τριμμένο
- μαιντανος 10 κλωναρια ψιλοκομμένο
- φύλλο σφολιάτας 1
Υλικά
Εκτέλεση:
Καιμε μια μια τις μελιτζανες στο γκαζακι μας μεχρι να μαυρισουν και μαλακωσουν.Τις αφηνουμε λιγο να κρυωσουν να μην καουμε και τις ξεφλουδιζουμε.
Τις βαζουμε σε σουρωτηρι και με πιρουνι τις πιεζουμε να φυγουν τα υγρα τις ψιλοκοβουμε και τις βαζουμε σε μπολ.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μεσα στις μελιτζανες και ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα.
Σε μια ταρτιερα Νο28 απλωνουμε την σφολιατα και στρωνουμε ομοιομορφα το μιγμα μας.Πασπαλιζουμε λιγο τυρι στην επιφανεια και γυριζουμε το φυλλο σφολιατας που εξεχει απο την ταρτα προς τα μεσα διπλωνοντας την σε κοθρο.
Ψηνουμε την ταρτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 35-40 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
Πηγή: syntagestisgogos.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Έσπασε το νύχι: Nail Artists σας δείχνουν πως να το διορθώσετε στο σπίτι χωρίς την βοήθεια ειδικού
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο