Ταρτά λεμονιου με πραλίνα!Δεν υπάρχει αυτο το γλυκο!Είναι μυρωδατη (θα μοσχοβολήσει η κουζίνα σας) και με γευσή που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας!
Υλικά για τη βάση:
125γρ. μπισκότα digestive
125γρ. μπισκότα με κακάο (βάζω τα πολυδημητριακά)
50γρ. φουντούκια
2 κρόκοι αυγών
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι (αν και τα μπισκότα έχουν μεσα, προσθέτω λίγο)
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
λίγη κανέλα (ίσως έχουν και τα μπισκότα αλλά βάζω λίγη ακόμα)
Ξύσμα από 1 lime
Υλικά για τη γέμιση:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κρόκοι αυγού (χτυπημένοι ελαφρά με 1 βανίλια)
Χυμό από 2-3 lime
180-200γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για τη διακόσμηση:
Φέτες από lime
Πραλίνα φουντουκιού η λιωμένη σοκολάτα
Φύλλα από βασιλικό η δυόσμο
Ότι άλλο σας αρέσει!
Εκτέλεση για τη βάση:
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα και την κανέλα και θρυμματίζουμε με το multi έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μια ταρτιέρα 26-28 εκ. (καλύτερα με αποσπώμενη βάση) και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα τοιχώματα της.
Με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε “μπαλάκια” πραλίνας στη βάση της τάρτας σε διάφορα σημεία.
Βάζουμε την ταρτιέρα για λίγη ώρα στο ψυγείο και παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (δεν χτυπάμε με το μίξερ)
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό lime και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την ρίχνουμε πάνω στη βάση και προσέχουμε να καλυφθούν όλα τα μπαλάκια πραλίνας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 20-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας. Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Μόλις είναι έτοιμη κάνουμε το food styling που μας αρέσει.
***Η αρχική συνταγή ήταν του Άκη Πετρετζίκη για lemon pie και έκανα τις δικές μου αλλαγές. Την ανέβασα στο Instagram ανέφερα το όνομα του, την είδε και του άρεσε!
Καλή επιτυχία!!!