Μία δροσερή και μέσα στην γλύκα καλοκαιρινή συνταγή για τάρτα με κομπόστα ροδάκινο που θα σας συναρπάσει!
- αυγα 5
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- βανίλια 1
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
- ηλιέλαιο 30 ml
Υλικά
Αν θέλετε ένα υπέροχο, εύκολο, δροσερό, καλοκαιρινό γλυκό για τα τραπέζια της οικογένειας, για κέρασμα αλλά και για τις δικές μας υπογλυκαιμίες τότε σίγουρα μία νόστιμη τάρτα με τραγανή βάση που παράλληλα θρυμματίζεται και κομπόστα ροδάκινο.
Δείτε ακόμα Τάρτα με μους φουντουκιού
Είναι οικονομική, εύκολη και με σίγουρη επιτυχία. Μην ξεχνάμε ότι τα Καλοκαίρια τα ροδάκινα και τα βερίκοκα, είναι από τα αγαπημένα μας φρούτα και καλό θα είναι εκτός από φρέσκα να δημιουργούμε και νόστιμες συνταγές χρησιμοποιώντας τα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τάρτα με κομπόστα ροδάκινο:
Εκτέλεση για την τάρτα με κομπόστα ροδάκινο
Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τα ασπράδια τα χτυπάμε με λίγο αλάτι ξεχωριστά σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε το μείγμα με τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ από κάτω προς τα πάνω. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για τάρτες και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά, στον αέρα, ανάλογα και τον φούρνο.
Δείτε ακόμα Παγωτό ροδάκινο με 4 υλικά
Μόλις κρυώσει, τυλίγουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε την κομπόστα ροδάκινο κρατώντας 250 ml από τα υγρά της κομπόστας στην άκρη. Στεγνώνουμε καλά τα ροδάκινα. τα κόβουμε σε φέτες και τα στρώνουμε.
Διαλύουμε την ζελατίνη στο νερό της κομπόστας μαζί με την ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει. Στρώνουμε το σιρόπι πάνω από τα ροδάκινα, βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο και μόλις παγώσει καλά απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Evdokia Bitsakaki
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος