Λαχταριστή τάρτα με κοτόπουλο και μπεσαμέλ που λιώνει στο στόμα με μια ζύμη τριφτή και μπισκοτένια. Μια άριστη ιδέα για να αξιοποιήσετε το κοτόπουλο που περίσσεψε.
- κοτόπουλο 500 γραμμάρια βρασμένο
- πιπεριά Φλωρίνης 2 ψιλοκομμένες
- μαιντανος 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Υλικά
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3-4 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας
- μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κασέρι 100 γραμμάρια τριμμένο
- κεφαλογραβιέρα 100 γραμμάρια τριμμένη
Για την μπεσαμέλ
- ζύμη για τάρτες 1 συσκευασία
Για την ζύμη
Σαν τις αλμυρές τάρτες δεν έχει και πολύ συχνά φτιάχνουμε και από μία. Βρήκαμε τον καινούριο μας εθισμό αυτήν την φορά, αφού μάθαμε πως να φτιάχνουμε τάρτα με κοτόπουλο και μπεσαμέλ. Βάλαμε επίσης διάφορα τυριά και πιπεριές Φλωρίνης και ήρθε και έγινε η τάρτα σκέτη αμαρτία.
Είναι μία τάρτα ιδανική για κάθε επίσημο τραπέζι ή μπουφέ ενώ σας το λέμε και σας το υπογράφουμε πως είναι το ίδιο απολαυστική και ζεστή και κρύα! Αξίζει να την εντάξετε στο μενού σας, αφού είναι μία πανεύκολη τάρτα ιδανική ακόμη και για τους αρχάριους στην κουζίνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τάρτα κοτόπουλο με μπεσαμέλ:
Εκτέλεση για την γέμιση για την τάρτα κοτόπουλο με μπεσαμέλ
Αρχικά πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Αφού βράσει το κόβουμε σε κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κοτόπουλο. Προς στο τέλος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σοτάρουμε για λίγο.
Δείτε ακόμα Αλμυρή τάρτα με σπανάκι και πιπεριές
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ για την τάρτα κοτόπουλο με μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Αφού λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει το μείγμα χρυσό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα σύρμα χειρός, με γρήγορες κινήσεις για να μην μας σβολιάσει.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Προσθέτουμε μέσα την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και το τριμμένο κασέρι. Ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά. Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε μέσα στην μπεσαμέλ την γέμιση με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για την τάρτα κοτόπουλο με μπεσαμέλ
Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 30 εκατοστών και βάζουμε την ζύμη για τάρτες στον πάτο της ταρτιέρας. Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνουμε την ζύμη για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Έπειτα χύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από την ζύμη και ψήνουμε την τάρτα στους 190 βαθμούς Κελσίου, στην τελευταία σχάρα, κάτω κάτω για περίπου 35-40 λεπτά στις αντιστάσεις. Απολαμβάνουμε!
Tips για Τάρτα με κοτόπουλο και μπεσαμέλ
Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη για τάρτες μπορείτε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή
Υλικα:
2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι,
120-150 γρ. βουτυτο ή μαργαρινη
1 αυγο ή 2 κροκους αυγων,
1 πρεζα αλατι,
βουτυρο κ αλευρι για την φορμα,
ελαχιστη ζαχαρη.
Εκτελεση:
Κοσκινιζουμε το αλευρι σε μια λεκανιτσα κ κανουμε μια λακκουβα στο κεντρο. Ριχνουμε το βουτυρο ή την μαργαρινη σε κομματια , τη ζαχαρη , το αυβο, το αλατι κ αρχιζουμε να ζυμωνουμε με τα χερια , μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη σαν χοντρα ψιχουλα(‘Εαν χρειαστει, προσθετουμε μερικες κουταλιες παγωμενο νερο).
Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστικη μεμβράνη κ την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσουμε .Τοποθετούμε τη ζυμη σε αλευρωμένη επιφάνεια κ την ανοίγουμε με πλαστη σε φυλλο,Με τη βοηθεια του πλαστη, αλώνουμε το φύλλο, σε καλα αλευρωμένη κ βουτυρωμένη φορμα τάρτας. Στρωνουμε το φύλλο φροντίζοντας να ανεβαίνει κ στα πλαινα τοιχώματα.
Κόβουμε τις ακρες που περισσεύουν, ρολαροντας κ πιεζοντας με τον πλαστη. Για να μην χάσει το σχήμα της, κατα το ψήσιμο κ ιδιατερα οταν θέλουμε να την ψησουμε αδεια, τρυπάμε καλα ολη την επιφανεια της με πιρούνι. Στην συνεχεια την καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος, που θα το γεμίσουμε φασόλια. Ψήνουμε την ταρτα μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eirini Zioga
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι