Σήμερα δοκίμασα αυτή τη συνταγή και πραγματικά ενθουσιάστηκα. Πρόκειται για μια απολαυστική τάρτα με τραγανή βάση από μπισκότα και βούτυρο και μια βελούδινη κρέμα από φυστικοβούτυρο σαντιγί, τυρί κρέμα, γαρνιρισμένη με καραμελωμένα αμύγδαλα. Μια πολύ νόστιμη συνταγή που το φυστικοβούτυρο την απογειώνει. Είναι ιδανικό επιδόρπιο για τον μπούφε ή το γιορτινό τραπέζι σας. Φτιάξτε αυτό το γευστικά πλούσιο γλυκό και θα κλέψετε τις εντυπώσεις.
- φυστικοβουτυρο 330 γρ.
- τυρί κρέμα 300 γρ.
- φυτική σαντιγί 1 κουτί τύπου morfat
- ζάχαρη άχνη 1 1/2 φλ . τσ.
Για την κρέμα
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε πρώτα τα καραμελωμένα αμύγδαλα : σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού . Ζεσταίνουμε και όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη , να παίρνει ένα καστανό χρώμα και να καραμελώνει προσθέτουμε τα αμύγδαλα . Ανακατεύουμε για ένα λεπτό με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά γιατί αν καεί πολύ η ζάχαρη θα σκουρύνει και θα πικρίσει . Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει (ΠΡΟΣΟΧΗ , καίει πολύ!) . Όταν κρυώσει εντελώς θα είναι σαν μια πλάκα οπότε τη χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ μέχρι να θριμματιστεί.
Τρίβουμε στη συνέχεια τα μπισκότα (γεμιστά και πτι μπερ) στο μπλέντερ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο . Όταν έχουν ενωθεί τα υλικά αδειάζουμε σε μια πυρίμαχη ταρτιέρα ή πυρέξ 30 εκ. και απλώνουμε με την παλάμη μας ομοιόμορφα το μείγμα φροντίζοντας να ανέβει και στα πλάγια . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά . Αφήνουμε τη βάση στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τότε την κρέμα φυστικοβούτυρου:
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί με την άχνη ζάχαρη για 7 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει . Σε ένα άλλο μπολ ανάδευσης χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε το τυρί κρέμα . Όταν ενωθούν τα δυο υλικά και έχουμε πετύχει μια βελούδινη κρέμα , την αδειάζουμε κουταλιά , κουταλιά μέσα στη σαντιγί χτυπώντας για λίγο ακόμα με το μίξερ . Η κρέμα είναι έτοιμη!
Τη αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου και την απλώνουμε ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καραμελωμένα αμύγδαλα και τοποθετούμε για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο μέχρι να “σφίξει” το γλυκό. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή/Εκτέλεση/φωτογραφία από την Eleni Kappou
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές