Τάρτα με μέλι και ξηρούς καρπούς. Τάρτα με μέλι και ξηρούς καρπούς με καρύδια και φιστίκια Αιγίνης για όλες τις περιστάσεις.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 190 γραμμάρια
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- βουτυρο 115 γραμμάρια κρύο σε κύβους
- κρεμα γαλακτος 4 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- καστανή ζάχαρη 100 γραμμάρια
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- μελι 85 γραμμάρια
- βουτυρο 115 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 1/4 φλυτζάνι
- καρυδια 3/4 φλυτζάνι
- αμυγδαλα 3/4 φλυτζάνι
- φιστίκια Αιγίνης 3/4 φλυτζάνι
- γκρανμπερις 3/4 φλυτζάνι
- κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
Μία λαχταριστή τάρτα με μέλι με φιστίκια Αιγίνης και καρύδια ετοιμάσαμε για εσάς σήμερα. Η συγκεκριμένη τάρτα με μέλι , έχει μία τραγανή και συνάμα υπέροχη βάση που λιώνει στο στόμα και μία γέμιση από μέλι, καστανή ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και κλασική κρυσταλλική ζάχαρη.
Είναι μία τάρτα με μέλι γεμάτη γλύκα που μπορούμε να την φτιάξουμε όλο τον χρόνο. Ταιριάζει με τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, μπορούμε να την απολαύσουμε κατά τη διάρκεια του Πάσχα, μπορούμε να την απολαύσουμε οποιαδήποτε μέρα του χρόνου θέλουμε κάτι γλυκό με αγνό μέλι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Τάρτα με μέλι και ξηρούς καρπούς:
Εκτέλεση για την βάση της τάρτας
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε επίσης το βούτυρο σε κύβους και τρίβουμε το μείγμα για να μοιάζει με άμμο. Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.
Βάζουμε την ζύμη με την μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά την μισή ώρα ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάνω σε λαδόκολλα και την βάζουμε σε μία ταρτιέρα την οποία την έχουμε βουτυρώσει. Καλύπτουμε τις άκρες της τάρτας γύρω – γύρω με αλουμινόχαρτο και τρυπάμε τον πάτο της με ένα πιρούνι.
Δείτε ακόμα Τάρτα με μήλο και βατόμουρο
Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε την τάρτα για 20 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις. Χαμηλώνουμε έπειτα τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Εκτέλεση για την γέμιση της τάρτας
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς τα υλικά μας σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα και λιώσουν οι ζάχαρες απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τα καρύδια και τα φιστίκια Αιγίνης.
Προσθέτουμε επίσης και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την γέμιση στην βάση της τάρτας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και στην συνέχεια απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Vasia Zaglara
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr