Συνταγή για τάρτα με κρέμα βανίλια, γλάσο με γεύση καρπούζι και σταγόνες σοκολάτας. Η τάρτα με σχέδιο καρπούζι μπορεί να προσφερθεί σαν δώρο σε γενέθλια, να εμπλουτίσει τον μπουφέ ή να γίνει το γλυκό του Καλοκαιριού στο Κυριακάτικο τραπέζι. Από τη φίλη μας Alexandra Pavlidou.
Το καρπούζι είναι το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων τα Καλοκαίρια εξαιτίας της υπέροχης και δροσερής γεύσης του αλλά και του υπέροχου χρώματός του, αν σκεφτούμε ότι τα παιδιά όσων αφορά το φαγητό, είναι περισσότερο οπτικοί τύποι.
- αυγα 3
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- βανίλια 1
- βουτυρο 100 γραμμάρια λιωμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1-2 σταγόνες πράσινο
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια του νερού
- κορν φλαουρ 2,5 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για την κρέμα
- χυμός 230 ml καρπούζι
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
- λεμονι 1-2 κουταλάκια του γλυκού χυμό
Για το γλάσο
- σταγόνες σοκολάτας 1 σακουλάκι περίπου
Για τη διακόσμηση
Πρωινό για το καλοκαίρι: Βρώμη με μήλο, ακτινίδιο και καρπούζι
Σας έχουμε παρακάτω μία νόστιμη τάρτα με γλάσο καρπούζι και σταγόνες σοκολάτας. Μία τάρτα δροσερή, ελαφριά και νόστιμη με όμορφο σχέδιο καρπούζι που θα σας βάλει για τα καλά στο κλίμα του Καλοκαιριού, τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τάρτα με σχέδιο καρπούζι:
Εκτέλεση για τη τάρτα με σχέδιο καρπούζι
Ξεκινάμε τη συνταγή μας με τη βάση. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και το μείγμα με το αλεύρι κοσκινισμένο.
Στο τέλος ρίχνουμε και το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί τη ζύμη, όσο πιο καλά γίνεται. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, για 25 λεπτά.
Φτιάχνουμε τη κρέμα βάζοντας το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα μαζί με το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και λιώνουμε μέσα το βούτυρο.
Γλυκό ψυγείου σε σχήμα καρπούζι
Βάζουμε πάνω από την κρέμα διάφανη μεμβράνη για να μη κάνει πέτσα και την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσει καλά. Φτιάχνουμε το γλάσο βάζοντας τον χυμό καρπούζι σε ένα κατσαρολάκι. Τον ζεσταίνουμε μαζί με το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί.
Στρώνουμε την κρέμα στη βάση της τάρτας. Από πάνω βάζουμε το γλάσο καρπουζιού και διακοσμούμε με τις σταγόνες σοκολάτας. Αφού παγώσει καλά στο ψυγείο σερβίρουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι