Close
Τάρτα μήλου, στο… τηγάνι

Υπάρχουν φορές που θέλετε γρήγορα ένα γλυκό, αλλά δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε να ψηθεί μία ώρα για να το απολαύσετε…

Η γνωστότερη μέθοδος για εύκολα και γρήγορα γλυκά είναι στο …τηγάνι. Μια από αυτές τις συνταγές είναι και η παρακάτω τάρτα. Είναι τόσο εύκολη και γρήγορη αλλά συγχρόνως με συγκλονιστική γεύση!

Υλικά

150 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
200 ml γάλα
1 μεγάλο μήλο ή 2 μικρά
1/2 κουταλιά κανέλλα σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 λεμόνι
15 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές γλυκού μέλι
Λίγη ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

 

Εκτέλεση

Πλύντε το λεμόνι και βγάλτε το ξύσμα
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φετούλες
Ραντίστε τα με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλλα και το ξύσμα λεμονιού,
Βάλτε και τα μήλα
Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, με βαρύ πάτο
Ρίξτε μέσα όλο το υλικό μαζί και ψήστε το για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
Οταν είναι έτοιμο, τοποθετήστε το γλυκό σε πιατέλα, ρίξτε το μέλι και την ζάχαρη άχνη

tarte2_0-600x450