Φράουλα και Σοκολάτα, δύο πολυαγαπημένα υλικά.. μία τέλεια γεύση!
Μερίδες: 8 κομμάτια
Υλικά:
– ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
50 gr. – ψίχα φουντουκιού
200 gr. – αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 ml. – κρέμα γάλακτος
100 gr. – βούτυρο
70 gr. – ζάχαρη άχνη
20 gr. – κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού – baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού – αλάτι
– ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΚΑΟ
250 gr. – φυτική κρέμα
60 gr. – κακάο άγλυκο
120 gr. – ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας – golden syrup
1 κουταλιά της σούπας – εκχύλισμα βανίλιας
– ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
50 gr. – σοκολάτα κουβερτούρα
100 gr. – λευκή σοκολάτα
100 ml. – κρέμα γάλακτος
– ΕΠΙΠΛΕΟΝ
– Φράουλες
50 gr. – Φουντούκια
Οδηγίες:
Η ζύμη της τάρτας
Βήμα 1: Σε ένα μπώλ αναμειγνύετε το βούτυρο, το αλεύρι, την ψίχα του φουντουκιού, το κακάο, την άχνη, το αλάτι και το baking powder.
Βήμα 2: Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με το αυγό και προσθέστε τα.
Βήμα 3: Ζυμώστε με το χέρι πολύ καλά, προσθέτουμε ελάχιστο αλέυρι, σε περίπτωση που η ζύμη κολλάει στο χέρι μας.
Σημείωση: Η ζύμη της τάρτας πρέπει να μην κολλάει και να είναι απαλή.
Βήμα 4: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170° C Κελσίου.
Βήμα 5: Τυλίξτε το ζυμάρι με σελοφάν πολύ καλά και βάλτε το για 15 λεπτά στην κατάψυξη.
Βήμα 6: Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγετε με τον πλάστη ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο περίπου 2-2,5 εκατοστών πάχους και διαμέτρου όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 7: Βουτυρώνετε την ταρτιέρα σας και απλώνετε το φύλλο πιέζοντας το φύλλο στα τοιχώματα με τα δάχτυλά. Κόβετε το φύλλο που εξέχει.
Βήμα 8: Με ένα πηρούνι κάνετε διάσπαρτες τρύπες στην ζύμη και τοποθετείτε στο κέντρο της μια χούφτα φασόλια ή ρεβύθια.
Βήμα 9: Ψήνετε την τάρτα στους 170° C Κελσίου μέχρι να ροδίσει περίπου 25′ λεπτά.
Βήμα 10: Αφαιρέστε τα φασόλια και αφήστε την τάρτα να κρυώσει για 2 ώρες.
Η κρέμα κακάο
Βήμα 1: Βάλτε την φυτική κρέμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βήμα 2: Χτυπήστε για 5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα την φυτική κρέμα.
Βήμα 3: Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικα και συνεχίστε το χτύπημα άλλα 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Βήμα 4: Τοποθετήστε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
Η ganache σοκολάτας
Βήμα 1: Σε ένα κατσαρολάκι θα βάλετε την κρέμα γάλακτος να πάει 1-2 βράσεις.
Σημείωση: Δεν πρέπει η κρέμα να βράσει!
Βήμα 2: Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε τις σοκολάτες στην κρέμα, αφού τις κόψετε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 3: Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάρουμε ένα ρευστό μείγμα.
Βήμα 4: Αφήστε να κρυώσει καλά η κρέμα, εκτός ψυγείου!
Η Τάρτα
Βήμα 1: Καβουρδίζετε το φουντούκι στον φούρνο για 3-4 λεπτά και το χοντροκόβετε.
Βήμα 2: Με ένα πινέλο αλείψτε το στεφάνι της άκρης της τάρτας με κρέμα ganache και πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο φουντούκι.
Βήμα 3: Στρώνετε την μισή ποσότητα της κρέμας κακάο
Βήμα 4: Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ και δημιουργήστε ροζέτες γύρω γύρω στις άκρες.
Βήμα 5: Προσθέστε στο κέντρο της τάρτας την ganache και την απλώστε την με μια σπάτουλα.
Βήμα 6: Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 7: Κόψτε τις φράουλες στα τέσσερα και διακοσμήστε την τάρτα!
Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε την τάρτα με σιροπι φράουλας ή σοκολάτας!
πηγη
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους