Ταρτα σοκολατας με γεμιστα μπισκοτα χωρις ψησιμο
Βαση
300γρ γεμιστα μπισκοτα σοκολατας
100γρ λιωμενο βουτυρο
Γεμιση
100γρ κρεμα γαλακτος
200γρ κουβερτουρα
2 κ.σ βουτυρο
1 σφηνακι κονιακ προαιρετικα
Εκτέλεση
Τριβουμε τα μπισκοτα στο μουλτι.
Σε ενα κατσαρολακι λιωνουμε το βουτυρο.
Σε ενα μπωλ βαζουμε τα τριμμενα μπισκοτα και το λιωμενο βουτυρο και ανακατευουμε καλα.
Βαζουμε το μειγμα σε μια στρογγυλη φορμα 20-24εκ και το στρωνουμε πολυ καλα με ενα κουταλι ανασηκωνοντας λιγο τα πλαινα για να γινει σαν ταρτα και το βαζουμε ψυγειο.
Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε τη κρεμα γαλακτος και αποσυρουμε απο το ματι ριχνοντας μεσα την κουβερτουρα τεμαχισμενη.Αφηνουμε για 2′ και μετα ανακατευουμε καλα να λιωσει και προσθετουμε και το σφηνακι αν θελουμε.
Βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο για 30′ να κρυωσει.
Στη συνεχεια ριχνουμε τη σοκολατα πανω απο τη βαση των μπισκοτων και το αφηνουμε τουλαχιστον 2 ωρες στο ψυγειο μεχρι να παγωσει καλα και να σφιξει αλλιως 1 ωρα στην καταψυξη.
Οταν ειναι να το σερβιρουμε το αφηνουμε για λιγο και το ξεφορμαρουμε προσεκτικα με ενα μαχαιρακι στα πλαινα της βασης.
Μπορουμε να το περιχυσουμε με λιγη μαρμελαδα της αρεσκειας μας.
Καλη επιτυχια!
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15