Συνταγή για καλοκαιρινή τάρτα με εύκολη, αφράτη ζύμη, δροσερή κρέμα γιαουρτιού και βύσσινο για το Κυριακάτικο τραπέζι ή το γλυκό όλης της οικογένειας κάθε στιγμή της ημέρας. Από τη φίλη μας Olha Pazyuk.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 260 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- αυγα 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 50 γραμμάρια
Υλικά
- βύσσινο 500 γραμμάρια χωρίς κουκούτσια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 40 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 250 γραμμάρια
Για τη γέμιση
Τάρτα με σχέδιο καρπούζι
Οι τάρτες είναι πολύ νόστιμες και μπορείς να φτιάξεις τόσο αλμυρές όσο και γλυκές τάρτες που είναι το ίδιο λαχταριστές. Θα σας δείξουμε λοιπόν μία σούπερ καλοκαιρινή τάρτα, με αφράτη, μπισκοτένια ζύμη, κρέμα γιαουρτιού και γλυκό βύσσινο, που θα καλύψει τις υπογλυκαιμίες σας με τον πιο δροσερό και ελαφρύ τρόπο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τάρτα βύσσινο με κρέμα γιαουρτιού:
Εκτέλεση για τη τάρτα βύσσινο με κρέμα γιαουρτιού
Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, να γίνει τρίμμα. Προσθέτουμε ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, το αυγό και το στραγγιστό γιαούρτι.
Ζυμώνουμε κάνοντας γρήγορα ζυμώνουμε και όχι πολλή ώρα ίσα ίσα να μαζευτεί η ζύμη για να βγει τραγανή. Απλώνουμε στη φόρμα 26-28 εκατοστών. Τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα βύσσινα χωρίς τα κουκούτσια, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το στραγγιστό γιαούρτι και βάζουμε το μείγμα στην φωτιά να βράσει.
Τάρτα με κομπόστα ροδάκινο
Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν θα πάρει βράση αφήνουμε για μισό λεπτό ακόμα για να πήξει καλά. Και όπως είναι ζέστη την αδειάζουμε πάνω στην άψητη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά στις αντιστάσεις.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr