Close
Ταρτάκια- βρώμης- χωρίς- ζάχαρη-

Ταρτάκια βρώμης χωρίς ζάχαρη με γέμιση μπανάνα και επικάλυψη σοκολάτας. Μία υγιεινή πρόταση για γλυκό με έντονη γεύση και έντονο άρωμα καρύδας.

Ακόμη κι αν κάνουμε διατροφή ένα γλυκό την εβδομάδα το χρειαζόμαστε και σίγουρα μας το επιτρέπει ακόμη και ο πιο αυστηρός διατροφολόγος. Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνουμε νόστιμα ταρτάκια με βάση από βρώμη και λιναρόσπορο, γεμισμένα με μπανάνα και βρώμη και επικαλυμμένα με σοκολάτα.

Είναι μία υγιεινή πρόταση για γλυκό με λιγότερες θερμίδες από τα συνηθισμένα οπότε μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ενοχές και δισταγμούς. Δεν περιέχει ίχνος ζάχαρης ενώ η καρύδα πρωταγωνιστεί τόσο σε γεύση όσο και σε μυρωδιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ταρτάκια με καρύδα:

Εκτέλεση για την βάση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το πίτουρο βρώμης. Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο, το λιωμένο βούτυρο καρύδας, το κακάο και το φυστικοβούτυρο.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να σφίξουν και στρώνουμε το μείγμα μας σε φόρμες σιλικόνης για κέικ. Πιέζουμε λίγο στην μέση την βάση μας σε κάθε φόρμα για να κάνουμε μία μικρή λακουβίτσα.

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το ινδοκάρυδο, το στραγγιστό γιαούρτι, την βρώμη αλεσμένη, την μπανάνα λιωμένη με ένα πιρούνι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο μοιράζουμε την γέμιση στις φόρμες για κέικ στρώνοντας καλά το μείγμα πάνω στην βάση βρώμης. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Λιώνουμε το βούτυρο καρύδας μαζί με την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο το απλώνουμε πάνω από κάθε ταρτάκι και φροντίζουμε η σοκολάτα να πάει παντού στρώνοντας την επικάλυψη με ένα κουτάλι του γλυκού. Βάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για 2 ώρες.

Tips για τα ταρτάκια βρώμης χωρίς ζάχαρη

Χρησιμοποιούμε θήκες σιλικόνης γιατί βγαίνουν πιο εύκολα τα γλυκά μας για να τα σερβίρουμε. Αντί για στραγγιστό γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι καρύδας. Αντί για βούτυρο καρύδας και κακάο σε σκόνη μπορούμε να λιώσουμε 1 κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε πάνω από τα ταρτάκια με ένα κουταλάκι.

Στην επικάλυψη μπορούμε να βάλουμε και μία τσιμπιά αλάτι. Βγαίνουν περίπου 12 ταρτάκια. Αντί για φυστικοβούτυρο μπορούμε να βάλουμε αμυγδαλοβούτυρο. Το βούτυρο καρύδας το καταλαβαίνεις στην γεύση. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μέλι ή χουρμάδες.

Δείτε ακόμα Υγιεινό porridge βρώμης

Για τους χουρμάδες βάζουμε 160 γρ. χουρμάδες τους οποίους τους έχουμε βάλει πρώτα σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά, για να μαλακώσουν. Καλό θα ήταν να τα καταναλώσουμε μέχρι την επόμενη μέρα διότι περιέχουν μέσα ωμή μπανάνα.

Ταρτάκια- βρώμης -χωρίς- ζάχαρη-

Ταρτάκια- βρώμης -χωρίς- ζάχαρη-

Ταρτάκια- βρώμης -χωρίς- ζάχαρη-

Ταρτάκια- βρώμης -χωρίς- ζάχαρη-

Ταρτάκια- βρώμης -χωρίς- ζάχαρη-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Andro Sofia

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr