Tα Τσουρέκια των Foodacholics. Αφράτα τσουρέκια των Foodacholics με ίνες, χωρίς βούτυρο για το Πάσχα και όχι μόνο.
- μαστιχα Λίγη
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- σπορέλαιο 50 ml
- μαχλέπι 1 κουταλάκι
- αλεύρι για τσουρέκια 380 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1
- Γάλα φρέσκο 150 ml
- αυγα 1
- Κακουλέ ½ κουταλάκι
- αλατι Λίγο
Υλικά
- μαρμελάδα Κατά βούληση της αρεσκείας μας
- πραλίνα Κατά βούληση της αρεσκείας μας σοκολάτα
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1-2
Για το άλειμμα
- σουσαμι Λίγο
- φιλέ αμυγδάλου Λίγο
Για το πασπάλισμα
Οι αγαπημένοι μας Foodacholics ετοίμασαν για εμάς αφράτα τσουρέκια με ίνες για το Πάσχα χωρίς βούτυρο και χωρίς μίξερ. Θα τα γεμίσουμε με πραλίνα σοκολάτας ή με μαρμελάδα και θα τα απολαύσουμε αυτές τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο.
Αυτά τα τσουρέκια είναι αφράτα, με ίνες, μοσχοβολιστά και δεν περιέχουν ίχνος βουτύρου. Δεν χρειάζεται να λερώσουμε πολλά σκεύη για να τα φτιάξουμε τα Τσουρέκια των Foodacholics και σίγουρα δεν θα μπορέσει να αντισταθεί κανείς. Ακόμη να τα δοκιμάσετε;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τσουρέκια των Foodacholics:
Τέλεια τσουρέκια χωρίς μίξερ και χωρίς βούτυρο. Απλά η πιο Πασχαλινή συνταγή!!! Να τα δοκιμάσετε και να τα απολαύσετε με το παραπάνω!! 🙂
Εκτέλεση για τα τσουρέκια των Foodacholics
Στην αρχή θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη. Στην συνέχεια διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε. Αρωματίζουμε με την μαστίχα, το κακουλέ και το μαχλέπι και προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι.
Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη. Αφού είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί.
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 5 μέρη. Ανοίγουμε το κάθε μέρος σε φύλλο και τοποθετούμε σε κάθε φύλλο μαρμελάδα ή πραλίνα σοκολάτας. Τυλίγουμε σε ρολά. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί δίνουμε σχήμα από αλυσίδα όπως θα δούμε στο βίντεο.
Δείτε ακόμα Τσουρέκια με 4 και 6 κορδόνια χωρίς ζάχαρη
Αλείφουμε τα τσουρέκια με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr