Eνα πάρα πολύ ωραίο και γρήγορο μπισκοτογλυκό που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια. Η γεύση του είναι μοναδική, τα υλικά είναι απλά και η ετοιμασία του δεν παίρνει πάνω από ένα τέταρτο.
Δείτε ακόμη: Εξαιρετικό γλυκό ψυγείου που θα σας ενθουσιάσει
Τι θα χρειαστείτε
Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
120 γρ. βούτυρο
5 κ.σ. κορν-φλάουρ
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι νερό
3-4 κ.σ. ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα πτι – μπερ
300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί (ή 1 μόρφατ)
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Δείτε ακόμη: Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα λεμόνι
Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Διαλύετε σε λίγο γάλα το κορν φλάουερ και το προσθέτετε ανακατεύοντας για 1΄ ακόμα. Προσθέτετε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε έως ότου πήξει το μείγμα.
Μόλις πήξει κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετείτε το μείγμα μας σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι 24 εκ. περίπου, το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα , χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1΄ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζετε τη σαντιγί μας πάνω στο σοκολατένιο μείγμα ,το ισιώνετε με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα