Τελεία αφράτα κουρου με λουκανικακια και τυρι
Ζυμη:
250γρ γιαουρτι στραγγιστο
250γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
500γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
1 κγλ αλατι
Γεμιση:
Λουκανικακια
Τριμμενη φετα
Τριγωνα τυρακια λαβας
Εκτελεση:
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι και φτιαχνουμε μια απαλη ζυμη που ελαφρως κολλαει. Βαζουμε στο ψυγειο καλυμμενο με μεβρανη για μιση με μια ωρα.
Χωριζουμε τη ζυμη σε 25-30 μπαλακια σε μεγεθος λιγο μεγαλυτερο του καρυδιου.
Ανοιγουμε το καθενα σε στενομακρο φυλλαρακι στην παλαμη μας και βαζουμε μεσα ενα λουκανικακι η λιγη φετα τριμμενη η ενα τριγωνο τυρακι λαβας και κλεινουμε με τη μερια της ενωσης προς τα κατω. Το σχημα να ειναι στενομακρο!
Τα αλειφουμε με ενα χτυπημενο αυγο και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25′ περιπου.Μην τα παραψησετε!
Τα γραμμαρια των υλικων ειναι ακριβως και δεν προσθετουμε αλλο αλευρι!
Καλη επιτυχια!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα