Close
Tέλεια σπιτικά κρουασανάκια βουτύρου

Tέλεια σπιτικά κρουασανάκια βουτύρου σε 4 βήματα!

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε μάθει να τρώμε κρουασανάκια βουτύρου από τον φούρνο για πρωινό αλλά ξέρετε πολύ καλά πως σαν το χειροποίητο, σπιτικό φαγητό, δεν έχει.

Η ακόλουθη συνταγή για κρουασάν είναι πανεύκολη, γρήγορη και θα σας βοηθήσει να φτιάχνετε τα δικά σας κρουασανάκια ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Υλικά

1/2 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα 120 γρ
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό και 1 ασπράδι(κρατάμε τον κρόκο για να αλείφουμε από πάνω)
60 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
1κσ ζάχαρη
1κγ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά.
1/2κιλου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Δείτε ακόμη Τραγανά αλμυρά κρουασάν γεμιστά με τυρί και μπεικον

Εκτέλέση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα τη μαγιά το αυγό και το ασπράδι το γιαούρτι το βούτυρο αλάτι ζάχαρη Χτυπάμε να ανακατευτούν τα υλικά μας… Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι
και με το γάντζο χτυπάμε για 2με 3 λεπτά.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου ,σε ζεστό μέρος.Μην περιμένετε να φουσκώσει πολύ, είναι κρύα τα υλικά μας. Μια ώρα είναι αρκετή, όχι παραπάνω.

Περνάμε στο επόμενο στάδιο.Ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο με ένα χοντρό πλάστη,κόβουμε με το μαχαίρι όπως τα κρουασάν.
Βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε , ζαμπόν κασέρι σάλτσα ντομάτας,κοτόπουλο ,τυρί φέτα,λουκάνικο με μοτσαρελα…. τυλίγουν όπως τα κρουασάν αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για ένα τέταρτο.

Τυλίγουν όπως τα κρουασάν αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για ένα τέταρτο.Εδώ, θα δουλέψουμε τη ζύμη και θα δείτε ότι θα φουσκωσουν αμέσως.Πριν το ψήσιμο τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα, ρίχνουμε σουσάμι.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου ανάλογα με το σχήμα που θα δώσουμε.

Μπορούμε να τα κάνουμε και γλυκά με μαρμελάδα ή μερεντα, γίνονται εξίσου νόστιμα
Η ζύμη βγάζει 22 μέτρια κρουασάν ένα ταψί κουζίνας